Followers

May 05, 2011

Caner Nak Naikkan Hits Blog?

heh. korang pasan tak.
alaaa pasan ke tak.
dalam 2-hari ni, kaktin cam turut-turut
publish entry pukul malam.
dengan ertikata lain kaktin taip,
terus publish.
frankly speaking kaktin mmg tak
sempat sesangat nak memblog di siang hari.
apatahlagila nak blogwalking.

bebaru ni, kaktin ada secara
tak sengaja mengutarakan soklan
kepada a best-friend-of-mine
yakni blogger tegar + femes jugak
cemana nak glamkan blog kaktin neh.
tetambah BE Nuffnang kaktin tetiba menambah la plak.
jawapan beliau senang jer.
rajin update + rajin blogwalking + rajin tinggal jejak/komen
di blog org lain la.

ok fine. itu mmg kaktin tau pon.
cumanya mmg tak sompek nak buat.
part update tu, cam malas pon ada gak.
part blogwalking + tinggal jejak tu senarnya
kaktin ada gakla memalam blogwalking.
kalau rajin, kaktin shout-shout kat shoutboxnya.
kalau rajin lagi komen-komen kat entrynya.
tapi, biasa pon kaktin akan pastikan komen kaktin
lahir dari hati dan kena dengan tajuk entry.

seorg lagi a friend of mine jugak blogger tegar + femes
berpendapat, blog kaktin ni baik sangat.
hahahaha agaklaaaa.
kaktin hormat pendapat dia dan juga kaktin esep
apa yg dikatakan oleh beliau.
kaktin tak pandai nak kembangkan sesuatu point.
dan jugak tak pandai nak kaitkan sesuatu point itu
dengan keadaan semasa.
so, penulisan kaktin agak hambar la kot.
dan tiada tarikan extra untuk readers kekal menvisit blog kaktin neh.

tapi, tula. kaktin akan cuba gali dan cangkul lagi
apa kelebihan kaktin dan blog kaktin.
so that, boleh attract ramai lagi readers di luar
sana kekal membaca blog kaktin.
wish me luck!

*cas cas artis sgt entry ni kan. tak boleh blah!*

10 comments:

bersama kak Es said...

jom pakat follow & drop a word kat entry kak tin hehehe

~Kak Es done !

Ummi Rania Raffel said...

wah kak tin, tenkiu ye bg tips, ahaks! awak punya ni ha baru bape hinggit kakakaka

AdanyaKauUntukku said...

happy blogging...

rosdiana said...

tips sangat!
ahahahaiahahahi!

TiNiE said...

kak ES : TQ :))

ummi rania : no problem. kaktin nyer ada la posen-posen. heh.

iLa : tq tq. u too :)

rosdi : agaklaaaa...hiks

mya said...

yg aku selalu notice entry ko anti klimaks.
baru nak klimaks dah the end.
so sila tingkatkan klimaks. eh?

TiNiE said...

mya : tu lg satu benda yg agak sukar bagi aku..uhuksss. baeek aku cuba...

iEtaFAkyR@ said...

cewah! semangat tul akak sorang nih... btw semoga sukses ya kak dgn entry2 panas lagi pas ni. woohooo!

MrJocko said...

Ko buat GIVEAWAY plak,,, kasi KERETA Inspira, sure ramai yang masuk,,,

TiNiE said...

ieta : tq tq. tapi, kaktinie tak reti wat entry panas..caner?

jocko : muahaha ko kan, bab sembang mcm kan aku kayo pong..huh ;p

heart my community