Followers

June 09, 2010

Teruja bertukar Trauma

kekonon smlm, nak naik komuter.
sah sah en.nahar takmo anto ke office.
aku pun, takmo nyusahkan beliau dan sukarela jer nak panjat train.

seawal pukul 7am dah sesiap sefamily.
en.nahar n budak² anto aku dulu ke stesen jalan templer.
memula dia cam confuse² gak biar benar isteri dia nak naik tren ni. heh.
don't underestimate me abang.
lagipun almost 3yrs aku tak naik komuter. rasa one kinda feeling lak. poyo.

masa di stesen sempat bikin satu entry LIVE via my iPhone.
punyala xcited. status kat fb apatahlagi la.
selagi tren tak sampai selagi tu la dok pos pos pos.
dan tren pun sampai. as usual memenuh cam tin sardin.
memula tu perjalanan smooth jerla. dah bajet leh sampai lam kul 8am kat opis.

sekali...jeng jeng jeng...20min oooiii stop kat bangsar nak masuk sentral.
apa jadahnya ni. 3 kali announcement kata train terhenti train terhenti.
haisshhh...dah cuak dah nih. pasti yg tak bes jer bakal terjadi.

masuk announcement ke 4 katanya train akan berpatah balik due to no electricity.
WHAT!

blogger-emoticon.blogspot.com

rasa cam nak pukul org pun ado time nih.
wt*....grrrrr masa dia reversed elok jer 2min sampai stesen petaling.
like nobody business.
mmg babbbbssss la ooiii. dan dan call en.nahar soh pikap kat stesen petaling.
kata krew ktm lagi, tren seterusnya ke sentul berada di platform 2.

masa dah sampai kat stesen, ramai la yg dok tanya².
if takder letrik, makanya train ni boleh ke nak bolos ke sentral sana?
*walaupun train yg standby tu pun memenuh cam tin sardin gak, caner??*
krew ktm kata, train earlier tu pakai letrik yg standby ni tak pakai.
gitu plak. tapi, ada aku kesah. lantakkan ko sana.
yg pasti aku tunggu jer en.nahar pikap dan zasssss ke opis.
makanya aku keterlewatan 10min dari office-hour aku. *sigh*

dari takmo anto jadi kena anto gak. kekekek sori yer en.nahar.
hari ni 2 kali salam cium tangan en.nahar. memula masa sampai stesen.
lagi sekali masa sampai opis. ok la. bonus gitu kan. heh.

:: pic 1 : senario lam train yg memenuh ::
:: pic 2 : keadaan gamat semasa bertukar train ::



8 comments:

SPEAKER said...

Aiseh..time awak naik train problem....sebenarnya tu dah biasa dah terjadi...bukan setakat komuter... Putra, star lrt pun sama jugak....selalu ada problem macam ni....

fndrocka said...

hoho...selama 4 bulan aku berpraktikal ...tak pernah lak jadi camni.nasib kau memg tak ngam dgn KTM la.hoho

mya said...

pasrah.. huhu..

ietafakyra said...

mak aiiii.... cuak seh gitu kak ek. sabar222.... apapun bestnya dpt cium tgn suami 2x! ptg balik keje cium gak tak? kekekekekeee....

fham5579 said...

haa br nk naik dh wat hal kan...mesti bad impression trus..tp mmg btol k.tinie..kepadatan cam sardin tu x tahan..depa main tolak ja x kira la hg mengandung ka tua ka..yg bau badan bangla2 x kira g tu..saya hr tu gatai gk nk blk sendiri naik train ada exhibition kt midvalley. dekat ja tu pun.sampai station BTS dkt umah tu rasa nk pengsan...kol hb suh amik kan dia leh lak srh naik jejantas nk tggu sebelah sana..kena la marah se dasss...ampunla kalau blh di elakkan xmo la naik dh time2 blk2 keja ka

atty's said...

salam tinie..dah le lama dah tak naik train .baru nak naik .trauma lak jadiknya .jangan serik tau

Miza Maarof said...

hai kaktin.. baru 1st time sy nak comment.. =)

sy mmg BENCI komuter. lg byk pengalaman pahit dr manis. uhuk2..
dah laa lama nak tunggu, pastu asyik delay2, takde letrik la, pokok tumbang la.. ntah betul ke tak ntah pokok tumbang tuh.. time2 peak hours, time2 tu la dia nak buat hal.. ee geram!

kesimpulannye, komuter bukan pilihan yg baik.. huhu.. =)

payiet said...

mari kita bikin group *BENCI KOMUTER*

heart my community