Followers

June 21, 2010

Jemputan Makan Tengahari di rumah en.Ghaz

kita skip lu makan-makan di opis n lanai.
streeett ke makan-makan jemputan dari en.ghaz.
kejadian berlaku pada jumaat lepas.
bertempat di shamelin perkosa perkasa.

tepat jam 1230 aku pun gegarla semua jemputan soh get ready.
poor kakshima tak dpt attend, sbb ada urgent thing perlu dibereskan.
memandangkan en.ramz sudah bersiap sedia merangkap driver di hari kejadian,
makanya aku takmola kasi org tu tggu lelama lagi.
lagian nak kejar masa memasing nak gi solat lak.

tuan rumah sudah cargass dulu balik. merempit.
masa otw, kami satu kereta sudah gempar dgn satu kemalangan.
ngeri ooooo. adusss terbayang2 lagi mangsa yg bergumpal dgn motornya.
uuuurrgghhh gamaknya dia dilanggar oleh sejenis kenderaan KATO.
yg kaler oren2 tu. mcm kren2 tu. uuuiiii darah fresh berpercikan atas jalan tar.
yg aku nmpk kaki jer. paler n badan tak tau campak mana. huhuhuhu.


:: senyuman tuan rumah menyambut kedatangan tetamu ::

ok back to the main topic.
kami safely arrived di rumah en.ghaz sekitar jam 1pm.
terus terjah masuk umah beliau.
weeeeee mcm2 ado.
korang tgkla pic tu eh.


:: kari kepala ikan, ikan sumbat, sayur goreng kangkung, acara timun nenas, ulam n sambal belacan, jeruk penang ::



sekitar jam 1.30pm en.ghaz n en.ramz pun siap2 la mau ke masjid.
tinggalla kami2 ni bersama ibu en.ghaz.
hehehehe storytelling time!
mcm2 ibu en.ghaz citer. katanya dia penah gi teman en.ghaz ke UK sana
selama 6bulan. uuuiiii besss tu. untungnya dia ada anak kayak en.ghaz.
bukan takat UK merata hala laaa dia dah jalan.

pehtu plak aku sangat mengagum2 ngan rumah en.ghaz ni.
tuan rumah bujang, tapi rumah canteeekkk.
yerla, en.ghaz kan encik. pastilah boleh bikin gitu.
*motip encik?*


:: linda, dila, kaktin, en.ramz n kakhana ::
:: gembira dpt porakperandakan umah en.ghaz ::

dila yg membikin rumah seperti rumahnyer sendiri.
memintak izin mau membikin air oren lagi satu jag.
ibu en.ghaz kata, layannsss....hehehehe.

sepemulangan mereka dari bersolat, cargasss la plak kitorg nak pulang ke opis.
sepanjang perjalanan asiklaaaa bersorak ria jer lam keta.
walhal jem sepanjang jalan. sudahnyer almost 3pm baru sampai.
nak wat caner, jemmmmm......


cer teka, yg mana satu tuan rumah merangkap en.ghaz???

blogger-emoticon.blogspot.com


4 comments:

SPEAKER said...

cantik deko rumah dia...kena suruh kahwin cecepat ni...

atty's said...

beshnya dapat makan..masakan kg je tgk tu ..nampak jantung pisang..nyammi

Fiza's said...

wah, sedapnyer tgk lauk pauk 2

TiNiE said...

speaker : betul sgt la tu..aminnnn

atty's : yezzaa...mmg sedap kakty

fiza : sedap sgt sgt...

heart my community