Followers

June 28, 2010

HOFFENBERG : sejenis BEER?



smlm tinggal aku, en.nahar, aaliyah n najihah jer.
sarah dan fatihah sudah dikidnep ke sg.besi sorang dan ke klang sorang.
makanya, sesudah berdua beradik itu tido kami suami-isteri pun minom-minom laaaa.

bukan sbrg air yg kami minom.
muahahahah. tapi percayalah air ini tidak memabukkan.
saja jer tak masuk cawan. sesekali nak rasa togokkan dari botol terus. heh.

pas minom layan bola korea vs uruguay.
berkesudahan uruguay menang 2-1.
walaupun pada hakikatnya korea berhempas pulas sehingga saat terakhir.
ish ish ish dah kata org asia tu ketot-ketot kan,
pastilah selangkah player uruguay berlari, 2 langkah player korea mengejar.
tapi sokayyy la kot, at least bolos gakla korea ke world cup.
tggu malaysia tak tau bila abad nak masuk kan.

ok berbalik pada citer air botol cap seperti di atas.
sebenarnya, air tu dibeli di pameran MIHAS yg baru jer habis smlm.
kalau tak halal jugak tk tau la kan.
ekceli ada 12 perisa. aku baru rasa 3 perisa yg dibeli nih.
antara 3, rasa peach paling mengujakan.
ada kelainan gakla rasa pada air ni.


tapikan, kenapa la nak bikin non-alcoholic beer segala,
why not just bikin jus buah sekian-sekian jer.
ini dgn botol, dgn font, dgn nama semua nak dekat2 dgn air 'tu'.
tapi, aku beli jugak. bukan apa, tgk ada kolig yg jaga booth di MIHAS beli,
rasa teringin lak nak rasa. nak pomot soh korang cari MIHAS pun dah abis.
tak taula plak pas pasni MIHAS nak bikin exhibition kat ner plak.
yg lepas dia buat di MATRADE, KL.

yg lagi bes, smlm google la nama air ni.
sekali kuar kat eBay, penutup botol ni jer pun diorg jual
dgn harga USD1.99. hmmm aku nak jual gakla tudung botol ni.
sapa nakjelir???


:: tudung botol n tin kosong pun ada jual kat e-bay ::

blogger-emoticon.blogspot.com


3 comments:

Beautiful Disaster said...

kan?
rasanya dorang ni teringin benor nak minum beer tu yang adanya non-alcohol punya beer. tapi mmg botol nampak dah macam beer. tak pe kak. janji halal sudah. itu je yang penting.

SPEAKER said...

aku lak kan tinie..suka minum air bertajuk Barbican..tapi arap punya..botol pun ada rupa macam beer..tapi bertulis Non Alcoholic...macam-macam perisa ada..yang sedap strawberry..sama kot macam awak punya...lain tajuk jer...

Anonymous said...

ayoyo bukan nak jadi buzzzkill, tapi non alcoholic beer biasanya ada juga alcohol beberapa % mungkin 0.5, 0.3% tapi masih ada peratusan alcohol. dia dipanggil non alcoholic sebab peratusan sangat rendah dan boleh diabaikan.

/faceplam

heart my community