Followers

March 28, 2010

cubaan pertama : pemisahan fatihah dari n*n*n :)

aku rasa dah sampai masa nya aku latih fatihah ‘away’ dari ‘diriku’. bukan apa, nak kata susu takder ada jer lagi. cumanya aku takmo dia asyik masyuk sampai besar sok. dan aku pun leh la ‘free’ sikit. ini asiklaaa pas menyusu botol pun still mau gak lagi ‘candu’ dia tu. ishk…nak buat keje apa pun kkdg rasa terbatas.

so, wiken aritu aku pun try la apply satu teknik nih. selalu dgr org tetua kata letak benda yg berwarna or yg berbau kuat. so, that bila dia tgk/bau lain mcm dia akan pelik dan insya-Allah dia takkan mintak lagi. aku masa tu tak pk lain, terus sambar lipstik kasi letak pehtu bila dia mintak aku kata ‘sakit..sakit..darah’ hahaha bijak dak aku. moh kita tgk aksi-aksi dia masa mau dan selepas kecewa bila ‘candu’ dia sudah ‘luka-berdarah’….

P3260084

:: aksi sondolan standardla ::

P3260085

:: cepatla bu, naaakkk ::

P3260088

:: tidaaaakkk ::

P3260089

:: huwaaaaaa!!! ::

pehtu aku ingat berjayala guna taktik ‘luka-berdarah’. takdonya, tetapppp disondol dan digrab sendiri. uuurrrgghhh a-ah…a-ah…haih…pasrah.

ada lagi tak tips-tips lain yg boleh dikongsikan untuk melepaskan anak-anak kita dari ‘menggonggong’ pls..pls..pls…..

9 comments:

:"♥maRjiNah:"♥ said...

alololo hahahh cian bby e'ah weii teriak sngh2 tu...ang try boh kopi mcm kak marni bt kat daus tu...tgk dia nk lagi tak...tak p ang boh la apa2 yg phit....komfom teriak tak hnti2 la:-p hahhahahha

siti said...

letak jus akar seruntun bg rasa pait..
tp 1hal nk cari mane lak haha

Baby Lyana said...

hmmm..Lyana plak, aku x letak apa2 pun...apa kata hang bg adik, sure dia xmo dah..Lyana xmo sbb dah nak ade adik la...lepas 2-3 minggu, xde sondol2 dah...hahah...pandai dak aku!

eh...ade org ckp, tak asam jawa....try tgk!

amalz said...

cousin aku try letak kopi. pas tu anak dia terus tak mau..yg best bila org tanya anak dia awat tak hisap susu dah dia kata t***k mummy pait rasa kopi hahahah

Diamilikku said...

kalau org2 tua kat kg memang akaq seruntun je kak tin...kalau kat belah KL susah nak dapat akaq seruntun..kak tin cari je apa2 yang pahit...letak lite2 jer....mcm kopi tu mungkin ok...hehehhehehe

(Bagi petua konon terer...padahal anak2 menyusu tak sampai dua bulan)...

ahliacikgukhairul said...

salam.. 1st time nak tinggal komen nih.. pengalaman saya .. setiap kali dia mintak nak nenen.. bgtau dia dah besar n tak boleh isap nenen lg sambil usap2 kepala dia dan baca surah Al-Kautsar.. kiranya pas 2taun setengah dia berenti tp tangan la pulak dok mencari.. hehe..

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

k tinie: petua kopi tu ada org buat menjadik la k tinie. try la tgk. fatihah umoq brp dah ni.

TiNiE said...

marjinah : ooo kopi ek..ok ok nanti try

siti : tula pasai, mana plak nak cekau akaq seruntun kan...

shaf : bijak..bijak..pehtu neverending story la gitu..huhuhu

amalz : ooo rata-rata pun kata kopi ek, ok harus dicoba nanti..

sone : tula, akaq seruntun pun tak penah tgk...ok ok kopi

ahliacikgukhairul : ooo surat al-kautsar ek..baeekk akan dipraktikkan..insya-Allah..bab tgn mencari tu mmg jenuh tepis pun..huhuhu

eza : dia nak masuk 2tahun. ok kopi kopi...pasti dicoba...

mya said...

alolololo.. siannya a ah.

*sambil menelefon talian teledera

heart my community