Followers

December 02, 2009

makan-makan di THAI THAI pyramid

najihah acapkali dok ajak aku gi singa...jom gi singa, jom gi singa. walaupun last saturday dah pegi ngan en.nahar dan fatihah. nak jugak lagi gi singa (pyramid). memandangkan ari senin lepas achudida mai lepak kat umah, makanya balik jer dari keja terus hangkut najihah n fatihah zasss ke pyramid dgn motip mau mencari kasut baru.

jarak dari umah aku n pyramid ikutkan dekat jer. street ikut npe dlm tak sampai 10min dah sampai. tu pun, kena la tol RM1.60 takpala..sesekali. dah siap parking terus masuk cari-cari butik kasut. yg ada lam palaotak butik ELLE la kot. pasai ELLE kalau wat sale kasut agak gila-gila la.

tapi butik pertama yg aku jumpa apa ke namanya tak ingat. passed. second butik terus ternampak butik ELLE. yesss...tapi, cam rasa tak best lak. nak servey2 lagi. masa ni najihah dah bikin hal.

blogger-emoticon.blogspot.com

malas nak layan dia, terus ajak cari kodai mau makan. terus tertancap ke satu kedai nama THAI THAI. memandangkan perut mmg tgh melapar, makanya masuk jerla.



:: bersama budak yg sgt² notty ::



:: fatihah makan sudu jerla ::



:: kalau soh posing, mmg A1 ::
:: tapi, kalau nangis pun terror ::



:: thai ice tea, achudida punyer ::



:: fruit punch cocktail, aku nyer ::



:: kerabu mangga ::



:: green curry chicken ::



:: budak baik pada hari kejadian ::

kesimpulan makanan di situ ok-ok la. kalau tak ok tak selari plak dgn deco dan layanan high class yg customer dpt. for a try boleh la, kalau nak repeat lagi takyahla...gi jerla gerai-gerai tomyam berdekatan umah anda. hehsengihnampakgigi.

9 comments:

Alimaz-Kembara Terasing said...

thai ice tea nampak cam best....pekatnya.....i suka...

joegrimjow said...

tau kan joe nk cakap ape?
kalori
hehe

CAHAYA said...

green curry, bestnya!

aramis2177 said...

loh...xsedap ka wey thai2 situ? sini thai2 tu laa yg paling sedap kalau nk cari thai fud.....tapi betui laa kata hang....baik pi terjah gerai2 makanan tomyam lagi berbaloi kan....kan..kan....

naja said...

kesimpulannye fatihah mkn sudu jer la yek? ciannnn...

Baby Lyana said...

aku plak suka thai tahi ni..kalau pineapple friend rice..glass noodle..desert dia memang sedap..kalau lauk2 aku lom try la..kalau nak mkn lauk2 thai, aku rasa kat Midvalley ade 1 best...apa ek kedai tu..tingkat 3..kalau ingat aku bgtau..dia atas madam kwan..harga, sgt boleh tahan..hahaha...1.5kali ganda Thai thai ni

TiNiE said...

alimaz : ha, teh ice dia lain macam sikit. tapi sedappp...

joegrimjow : heeeeeeee...

cahaya : sedappp

farah : sedap tu mmg la sedap. sesekali boleh la, nak compared rega dgn gerai kat luar tak brp berbaloi-baloi la..hihihihi

naja : dia makan sudu sblm nasi sampai, nasi sampai dia makan nasi laaa...heeee

shaf : wuiiii lagi up ka rega weih...aku kalau thai cuisine cari kat gerai luar jerla kot, kalau western aku on jer..hihihihi

Baby Lyana said...

oh... thai2 ni xde la mahai compare to kedai 1 lagi...tapi, masakannya sangat Yummy! originally thai recipe...

Baby Lyana said...

ya..baru aku ingat..no restoran itu adelah AMARIN..warna coklat...gi la try sekalik..hihi desert yg yummy..lauk stim yg yummy...air yg sgt yummy

heart my community