Followers

June 30, 2008

citer si tengah lagi..

kalau ada sesapa baca entry aku pagi ni..aku skang kat umah..coti...kejap2 lagi nak g terjah memana mall nak soping sikit...

dah coti weekday, wajib la anto budak2 kat bbsitter kan..dan wajib gakla berlakon sikit kekonon nak p keje...sekali si tengah (adik aali) tu cam dpt hidu jer..siap tanya...

adik : naper ibu pakai baju ni?
ibu : ler, ibu keje laa...naper plak ngan baju ni?? *aku pakai pants, blouse cam biasa..cuma tudung jer cam ikat mak itik, boleh pasan gak tuh..ishk..*

pehtu turunla berduyun2 sekali ngan adik aku laaa...terserempak plak ngan opismate adik aku...dia tego laaa

min : akak cuti ker??
aku : ha'a arini cuti.... *aku tak pasan si adik aali observe*
adik : ibu cuti ek??
aku : errkkk...ishk..mana ada...keje laaa... *adoiyyyai, dia jer yg lelebih..org lain tak plak nak sibuk2...ishk..ishk..ishk...observer sungguh haih*

June 26, 2008

bekas air..


shah nyer - beso but murah

aku nyer - kecik but cap tupperware okey!!!

so pasni sapa nak order tupperware leh cari aku...aku dealer skang..muahahahah aku leh kasi rega dealer disc another 20%!!! cepat..cepat..cepat...

cecara mempomot blog...mari kita tgk!!

Lunch @Cozy corner, jaya33....



gambo set pertama tu start dari opis...muka dah lapo sebenonyer...dok godek si jals soh bawak keta...mak yong dok ghok laaa nk drive....so ahli majlis yg dlm gambo dlm sawi itam...pehtu kelihatan jazz itam meluru nak memolow sawi itam...cuba lihat lam side mirror jazz itam folo tak...?? ooo ada ada..ok, teruskan...



gambo set kedua plak kelihatan bilding jaya33, *tak sempat amik gambo bilding tu dpt prudential pun jadila... janji ada jaya33* arini sumer ahli majlis cam makan nasi goreng jerk...nasi goreng ikan masin n nasi goreng bandung...dan...menu yg paling bes arini eskem janda kawin (merry widow)....sheeedappp....

main point kat sini nak tunjuk total memasing makan..sapa nak bayo, bayo la kat si jals yer...sapa taknak pun takper..akak benerkan....

ahli2 majlis...
tax RM2 sorang (ekceli RM2.05, tapi ai apply rounding mechanism jadinyer RM2 yer kwn2..heheheh)

  1. shah, kak z n yan = RM17.50 x 3
  2. aku n lia = RM15.50 x 2
  3. kak jue = RM10.50

kusrus EFFECTIVE TIME MGMT

so pasni aku dah leh manage my time effectively..yerla tuuu..ala, sblm2 ni pun ok per dlm menguruskan masa...pen'ngurus'an badan jer blum boleh lagi..tunggu kebabooom dulu yer kwn2...kusrus itu sgt la bes...sbb trainer tu menggunakan pendekatan psychology 'adult learning' pehtu tanpa meja lak tu...ubahla ke sana sini..dgn harapan takmo ngantukss...yg paling aku suka lagi, tak guna pung sgt module yg dia kasi..sikit2 jerr...blaja ikut buku ni kkdg tipuuu jerr...

antara ahli majlis yg aku kenal dan menjadi kawan baek semasa kusrus itu ialah kak pidah, wawa (jps), aimey, kak nora dll laaaa.....


(pics - kedit to ayu, akak amik jer dari folder gegambo sumer ni yue...)

mari menjawab soklan cik tipah...

Tag Tentang Tipah
1) 3 wishlist yang amat Tipah harapkan
- kawen
- beli keta...again (tingat kat keta kelisa cik tipah)
- finish her study yg bertaun2 tak finish2 lagi tuuu....ishk...ishk..anak sapa la tu??

2) 3 warna yang menjadi kegilaan Tipah
- ijo
- pepel
- biru

3) 3 perkataan yang Tipah suka sebut
- kah
- hoccay
- ekekekekeju

4) 3 perangai buruk Tipah
- panas baran/suka haaaangin jerrk
- suka amik coti..hehehehe
- suka study las menet..hehehehe

5) 3 perangai sopan Tipah
- lemah lembut
- berboody bahser
- komit kepada kerja...susah no nak suh dia kuar lunch awal...

6) 3 tempat yang Tipah pernah tinggal [pindah-randah]
- pandan indah...ingat2 lupa laa...umah flat kenet jerrr...
- mawar apartment, sentul
- kepong

7) 3 perkara yang menarik tentang blog Tipah
- bahser tipah
- intipati/teknik penceritaan
- advance dari segi link2...

8) 3 perkara yang tak suka tentang blog Tipah
- tadek..kalau tak suka takyah jengok laaa...apo daaaa

dipetik dari tipahvogue.blogspot.com

June 25, 2008

bb g-ha

video

mari mencuci WGE vs futsal stuff...

smlm selasa aku berjaya memboloskan diri awal sempena kusrus yg aku hadiri tu abis awal...so aku zasss jerla balik tak amik power puff gals sesiap...sesampai jer kat umah trus sms somi soh amikkan budak2 tu...boring2 on laptop layan ym japs ngan sesapa jer yg ada...

somi pun pulang membawa anakonda2 ku...dia trus masuk bilik mandi...dah abis tu dia kuar sengih2 kambing dia as usual...ajak g sunway nak bli outfit futsal katanyer...stetmen yg paling bes 'swipe kad aku'...hukhukhuk..okok demi somi terchenta apa saja untukkkmuuu....

aku pung bersiap laa...aku bawak si sulung jer...yg lagi 2 tinggai...dah on da way tu..si somi menyampaikan hajat nak basuh keta dulu..urrghh..ni yg aku tak goma ni...dia suka tau centu...dlm dok nak wat benda lain boleh plak dok pk nak wat menda lain..ishk...ok ok...dgn syarat...aku takmo turun dari keta...

dah setel acara pembasuhan keta..zasss la ke pyramid...memula singgah al-ikhsan, tadek...pehtu las las dpt la secara pakej kat studio R....terbang la RM224 hasil penyewipan kedit kad aku demi somi...apa apa ajer....

gambar2 yg diambil terus dari dlm keta semasa acara pencucian dijalankan....

June 24, 2008

jenjalan ujung minggu

ari ahad lepas aku n family nak gi la memakan diri kat luar...memula plannyer nak makan kat eni mekdi or kfc laaa...las las taste mak yong nakkkk sgt makan a&w..sbb aritu penah pegi kat kota damansara tu..tutup..under renovation...so arini ngan jitu nyer nak memboloskan diri gak ke situ...lagipun aku ada janji ngan fifie nak amik tupperware yg aku order....

muka2 bosan masa tunggu ayah gunting rambut...

tetiba yg tak best nyer...sekali si somi nak benti plak menggunting rambut *walaupun aku rasa rambut dia cam takder efek jer pun potong ngan tak...membazir jer...botak kan*

dah setel potong rambut..terus shoot g a&w petronas kota damansara....so, oklaa..gumbira jerlaa budak2 tuuu...laaayaaann....

yeyyy...dah dapat makan...

sembang somi-isteri

Adegan pertama:
si isteri bukak lagu mila 'aku lebih tahu' kat henpon..sambil2 dok guling2 atas katil ngan somi...sekali si isteri berkata kepada si somi...

isteri : sora background lagu mila ni cam sora ajai jer kan bang?
somi : mmg laa..dah lagu dia, dia pun nak wit jugak...
isteri : dlm hati *eh laki aku ni..tau jugak lagu mila ni ajai yg
watkan..hebat..hebat...*


Adegan kedua:
somi : cemana nak masukkan lagu lam henpon..kalau donlod dari laptop ni..boleh ker??
isteri : boleh tu mmg la boleh..tapi kalau amik dari website hotlink ker..selalu deduct kedit...abg nak lagu apa, kot org ada lam henpon ni..boleh jer blututh kasi...
somi : *diam*
isteri : lerr..org tanya nak lagu apa?
somi : lagu 'AKU STACY'... *sambil sengih2 kambing*
isteri : cheh...

June 20, 2008

Lunch @ sweetchat cafe, mid valley

aku n lia berjaya memboloskan diri ke mid veli tadi..sempena nak lunch..dan main dish yg dlm palaotak memasing adalah pulut itam doyan..hehehe.. *this is my third time there* ... best oooo, mmg memenuhi citarasa kpd sesiapa yg tiiiiinggin sangat nak makan doyan dlm kuantiti yg sedikit dan janji puas... *mana leh makan doyan banyak..paaanaaaasss* ... lepas selak2 menu, lia decide nak amik set spaghetti chicken black pepper + bubur pulut itam ada apa tah 2 ketoi lam tu cam kuih onde2 + air ocean blue..aku plak spaghetti chicken black pepper + pulut itam doyan n air mineral jerrk...


pas makan kitorg jenjalan...tgk kiri, tgk kanan..las las terjah jusco...aku beli la baju belasahan for my power puff gals 3 psg pehtu jamu mata plak kat bahagian ladies yg ada henbeg2 nih...terjumpa la plak wallet pink2 karer gittew...as usual la..my favourite brand si kerbo cekelat (braun buffel)... *ni gambo special for mya... yg set atas tu hanya RM299 jer..ada 2 ketoi..yg sebiji tu plak RM269 jerr...ada bran??* hehehehehe...jgn mara aarr....


June 19, 2008

from langkawi...


ekceli aku kebuntuan idea nak updet blog nih..tapi lately ni asik updet jer..rasa tak bes plak kalau tak updet..so aku citer jerla..aku dpt 2 botoi air gamat pure dari langkawi...member kat opis ni kasi...sempena aku nak bersalin nanti.. *harap2 aku minum la masa lam pantang sok* ...toche ek YC...


pehtu kan aku nak updet gakla kat sini..smlm aku jatuh tergolek ....huwaaaa....abis luka tapak tangan n lutut aku...ngeri ok!!! tapi sib baik aku sempat berpaut pada side mirror satu keta tu...dan mendarat dgn berhemah sekali..tak jatuh drastic laaa..so mlm tu aku cam saspens gaklaaa....tapi so far..alhamdulillah...sumer ok.... *dahla penah jatuh gak masa p PD aritu..aiyooo menakutkan tau*


June 18, 2008

Visit to BNM Clubhouse@Lanai Kijang

smlm aku telah berjaya mengejoinkan diri melawat BNM Clubhouse atau nama saintifiknyer Lanai Kijang...mmg marvellous...tahap 6 stars tau...tak sabo nak officially duduk situ...ada swimming pool, ada gym..surau yg besar dan cantik...ada multipurpose hall...ada sauna, spa, jakuzi, ada pool n snooker room, karaoke dll lagi laaaa....mmg suker..suker..suker...pehtu bilik residential pun siap lengkap ngan lcd tv...ishk..ishk..ishk...mmg teruja sungguh laaa...kat sini aku boh jer la a few pics yg aku cilok dari azhar nyer hp kamera...aku pun ada gak snap2 gambo..tapi sama jerla...layaaannn....






June 17, 2008

rentetan rebat tunai...

baru jap tadi aku teman si azhar aka mr bots p pos opis seksyen 17 menunaikan rebat dia...luckily org tak ramai..hanya a few seconds jer dia dah dpt RM625 ...pergh dan dan rasa cam naik teksi tunai plak...tetiba dapat wit...mmg senang laaa... * cemana la nama somiku tiada lam sistem nih..kesian la kat dia* ...mari kita lihat rupa2 org yg tak sabo nak dpt wit..dan pas dapat wit..mari..mari...

haaaa...bes kan dpt wit...tak, aku nak ice blended starbucks yg large satu jadilaaa....jom..jom...

June 16, 2008

Rebat tunai ooo rebat tunai....

kesian somiku...patutnyer dia dah entitle untuk dpt rebat tunai RM625 tuh...so pepagi sabtu on da way dia nak p keje..dia singgah la pejabat pos...(dia kata dia p 2 pej pos)...tapi malangnyer, nama dia tadek...pelik kan..kalau takder cemana boleh kuaq mai roadtax yg kaler horen (oren) tuuuu???!!! urghhh.....kalau tak, akak dpt la merasa RM200 hasil dari duit tu...ermrmemermmerme

June 15, 2008

hari Ahad nan indah..

power puff xcited nak jenjalan.... *dlm lif*


pergh..saat aku dok godek blog ni..sumer org masih tidow lagi..manataknyer sumer kepenatan...arini sumer org jenjln menikmati pizza hut kat 101 mall...somi aku la smlm nengok iklan pizza yg piza jejari tuuu...nak makan katanyer..so aku okla...esok (arini) Ahad kita g lunch kat piza...




pas makan segala terjah la plak boling centre....safeguards ada tournament boling..so p la lepak kejap situ...somi cam nak lama jer...sembang2 n boraks2 sama kkwn dia..aku mintak excuse nak jenjalan jusco jap..aku, adik aku si tgh n si kenit ...kakak tinggal sama somi kat boling...jenjalan punyer jenjalan..terjumpa satu butik PONEY...ada sale...jengok japs laaa...wow..ada jual mittens n booties dgn rega RM5 lengkap sarung tgn n kaki...pattern pon ok..aku up 3 paket..pehtu t-shirt for power puff gals sorang satu...

masa nak kuarkan keta dari paking punyer la seksa...masa tu time dah dekat kul 3pm dah...si kenit dah mula nak wat pangai...kakak n adik kat bakang ngan achik cam ok ok laaa..sib baik lepas gak kuar setelah q yg panjang dan silap2 jalan gaklaa....dok q sedap bakang org..sekali jalan mati daaa...puas laaa reverse osmosis plak....

masuk perkarangan umah masih dlm keta..si kakak tanya achik..
kakak : achik, tadi kita makan apa chik?
achik : (masih terpinga2 ker atau malas nak jawab ker..terus cam menyepikan diri)
kakak : kita makan piza kan...yeyyy...beton (beton = betul, si kakak ni pelat dia tah apa2)....
*sendiri tanya...sendiri jawab daaa...*

sampai jer umah si kenit aku mula meraung...aku apa lagi..mana nak salin bajula apa laa...dah setel kasi dia minum susu sebotoi..nak tidokan dia laa...adeh...arini wat hal plak si kenit aku tu...dekat stgh jam dok tepuk2 dia baru la mo lena...so, apa gi..ngan aku2 sekali sampai laaa la ni si kenit lum bangun...



June 14, 2008

gara2 terlupa...

as usual..pas hangkut power puff gals...sampai jer depan pintu umah...blum kuarkan kunci lagi..si tgh dah bising....
adik : nak tejen bu..nak tejen (vitagen)
ibu : lor adik ni...sabo laa..kasi la masuk umah segala bagai..karang amik lerr..

dah abis sorang sebotoi vitagen..sekali si tengah sudah dtg kat aku..
adik : alaaa...ibu..adik lupa laa..adik nak milo sebenarnyer..
ibu : aiyooo...baru abis sebotoi vitagen ko nak milo plak..sudahnyer ko lupa ek...sabo jerlaaa...

selagi tak dpt milo..selagi tu la si tengah aku tu memekak...aiyarrkkk...fenin..fenin...

June 13, 2008

hepi besday to me!! 30th (13/6/08)

first of all nak citer perjalanan idup aku bermula dari pagi tadi...urgghhh...kena dera ngan somi ajak p tawakal merempit...haaaaaaa...merempit...smlm dah gi, tapi itu goktok ada emergency operation..pospon la ke pagi ni....so, aku pung...merempitlaaa....


takder arah amik gambo masa dok merempit..ingat nak shoot sekali ngan somi..tp satg kang org kata gilo ko apo budak tuuu...


sampai kat tawakal..paking motor depan restoran haslam...untuk kesekian kalinyer aku bekpes kat restoran haslam tu....lagi roti bawang + milo ais dan tambah satu set roti bakar kaya...heheheh..pehtu kul 9am on da dot terus terjah kinik dr siti kat ting. 3....aiyoooo kul 11am baru dpt masuk...giler...bengong..dan dan rasa nak tuko spital plak..sukati aku jer...tapi tula..sepanjang2 aku dok p cek perut ni..kat pantai...dah 3 anak aku ngan dr nora..tak penah la plak aku dtg..pehtu kena balik pasai doktor on call...paling lambat pun masih make sense la tunggu...dan her assistants all very da frenly one...kinik dr siti ni tahla...tapi aku pasrah jerla...dah aku yg nak sgt mai tawakal nih...

menu bekpesku arini....

dah sampai turn aku nak kena masuk..aku roger la nahar soh join jumpa itu gynae...tapi ayat sentap aku dpt daaa...'motor kena saman ngan dbkl'...huwaaaaa....!!! so aku proceed la masuk jumpa dr siti...dia scan, soaljawab bla..bla..bla..makanyer hasil scan mengatakan anak aku skang dah masuk week 31..pehtu estimated berat dia skang 2.42kg...so dr pesan soh jaga makan gak pasai takmo anak beso sgt...*walaupun aku rasa aku takla heavily makan*....blasah jerla...


gambo scan...

so dah setel segala...merempit la plak balik opis..aku dah malas nak balik umah amik keta...aku soh dia anto aku terus jer ke opis...nanti petang leh dia amik aku plak..yes..yes..tu yg aku suka...

lunch...makan kat rak thai amcorp mall...jenjalan cuci mata sikit...las las kak z, yan n lia kata suh aku pilih sendiri kek apa aku nak..so aku n kak z pun terjah la satu kedai kek kat situ...cari kelainan laa...asik2 secret recipe jer...dah broing..so dpt la seketoi kek di dlm gambo..kelako jer aku rasa kata2 dia..blasah laa...sbb yg nak blasah kek tu..kroni2 kat sini gak...heheheheh


kek ni paling tak tahan sekali...kek direka (oreo kek tau!!) sempena hari bapa siap tie bagai..oleh kerna tiada pilihan lain..makanyer aku up jer laaa....dan kata2 di atas adalah untuk kegunaan dalaman sahaja...don try this at home!!! *tak sesuwei*



Party Time!!!! @HCDC, PJ.....(kedit to Azhar)



kek wif 3 candles...30yrs looorr...
mak yong kegembiraan....
woooo...perut kasi control sikit beb....
alamak...muat ke nih..
yeyyyyy...alhamdulillah, tq sumer org!!!

June 12, 2008

tangan kecik...

kejadian ni berlaku semasa aku tgh drive on da way nak balik umah dari umah bbsitter...pas hangkut power puff gals...sekali kakak mcm nak meratap laaa.....

kakak : ibu, tgk tangan kecik sarah nih..sakit...
ibu : jap..jap ibu tgh wak keta ni..takleh nak toleh...(sambil tanya kat adik aku..cuba hang tgk sat tangan dia...sakit tang mana??)
achik : laaa...bukan tangan...tangan kecik tu = jari dia...merah2...kena gigit kot...
ibu : sudahnyer jari jadi tangan kecik...errkkk...

Teman seperjawatan di JPS (once upon a time...)

3 sahabat (sahabat keerr...)
kerdilnyer aku naaa....
ko ingat tak kak pah arini kita ada apa???

tetiba aku terjumpa ini gegambo smlm..saja2 la dok view2 gegambo lama2....pehtu rasa cam nak wat entry jer pasai org2 lam ini gambo...tapi tak tau nak tulis apa..yg penting aku suka n appreciate sgt dpt kenal dewang nih....tq ladies....i'll always appreciate our memory/experience together while at JPS... *emo la plak*

anak2 lagi....





riang-ria.....bergumbira...cenila gaya power puff gals bila mana nak amik gambo diorg...

Happy Father's Day...2008



bang, ini wallet yg tini kasi aritu leh tak konsider hadiah hari bapa taun nih??? aci la..aci la...

lelong..lelong..LEVI's 501

rupa paras seketoi jeans itu...

pinggang 31, panjang 36

Big 'E'

apa function ini gegambo aku pun tak tau....


urghh...somi aku nih...nak soh aku post jeans levi's dia nih...suar ni ngan dia labuh..dia sayang nak potong, seems cam dia nak let go suar nih..dia kata mmg org cari jenis 501 nih..entah..ahkak kurang arif la plok...so sbg istewi yg takmo jadi derhaka...aku pun menurut pintah jerlaa...so sesapa yg terror bab2 jeans 501 ni..taula kot nak meng'appreciate' gegambo nih...so laaayaann....
*sapa jer yg view blog aku ni...melainkan ibu2 jerrk...tapi kot kot laa..somi2 ibu2 tu suker kerrr*




June 10, 2008

yeyyyy....gumbira!!!

seronok sungguh haih...si baby tu pehe ke tak hantam sajalaaa...
eh..cam ada terlebey ahli majlis jer...ooo si spongebob...dia pun cam bergumbira gak...
kegembiraan yg ditonjolkan oleh 3 badik ni tau dak sai pa??? pasai nak tidow atas cadar baru jer pun...excited...cadar tu sungguh la menyamankan..dan santek...exclusively bought from CHINA...heheheh..souvenir...thank you beb...i like...

June 09, 2008

bb keboringan...

cepatlaaa....
boringnyerrr...bila nak sampai nih...
bes jugak landing kat dashbod nih...
tidow dulu la kejap...

gegambar ni diambil semasa on da way p sg buloh..nak makan...walaupun somi aku merempit dgn hebat...tapi dia dgn selamba membuat aksi2 tersebut..sabo jerlaaa....

heart my community