Followers

November 14, 2013

Masih Terkesima. Alhamdulillah Anak-anakku :)

aha nilah nak cerita.
kisah anak-anak.
mula dengan hari jumaat lepas.
dapat info yg hari tu report card day for sekolah agama diorang.
mulanya macam nak soh en.nahar jer pi amik,
tapi naluri ibu meruntun soh aku amik cuti.
makanya kita amik halfday petang saja.

dimulakan dengan kelas najihah, 1 fatimah.
kelas pertama dalam aliran darjah satu, SRA taman datuk harun.
komen ustazahnya.
seorang yang aktif dalam kelas.
dan tak pernah menimbulkan masalah.
lega. tho dapat no. 17/33 org murid.
najihah mengekalkan kedudukannya dalam kelas pertama
juga tahun depan dalam darjah 2 fatimah.
tahniah!

terusan kaktin mencari kelas aaliyah pula.
sekali tengok waris ramai yg q, kaktin try pegi kelas 4 ali dulu.
kelas sarah.
elok jer duduk depan ustazah beliau.
surat jemputan dulu yg disuakan.
umpama nak menitis airmata.
walaupon percentage nya tak brp menggalakkan,
tapi sarah dapat no. 3 dalam kelas!
satu pencapaian yg boleh dibanggakan.
makanya tahun hadapan dia ditempatkan dalam kelas 5 osman.
naik satu kelas.
tahniah!

dan, akhirnya nak tak nak kita ke kelas aaliyah pula.
3 aisyah.
pon, dapat jemputan jugak.
ya Allah tak tergambar betapa gembiranya hati ibu ini.
aaliyah dapat no. 2 pulak dalam kelas nya.
dan, percentage aaliyah pon bagus.
tahun depan naik kelas, kelas 4 umar.
tahniah!

yang menjadi persoalannya, dah nk abis sekolah dah pon tahun ni.
sekolah kebangsaan punya result tak dapat2.
sekali, petang ni pi amik diorg kat taska
aaliyah bagitau dia dapat no. 3 pulak sekolah kebangsaan.
ya Allah, rasa cam tak percaya.
dan dia dapat naik kelas pertama tahun depan
mungkin ada yg
akan menganggap ini poyo ahahaha betul kaktin sepertinya
tak menyangka mereka menyahut cabaran kaktin di awal tahun hari itu.

memang kaktin ada offer, kalau dapat no. 1-3 n dpt naik kelas.
ada sesuatu yg misteri dan best korang akan dapat.
masalahnya, kaktin pon tak tau nk bg apa ni.
ahahahaha takpalah. tengok lah nanti.
tanya jer dorang nak apa eh ;)
#babai...



:: sarah & aaliyah ::



p/s : baju baru dah ada nk pi majlis ni. kikikiki....


3 comments:

Rai Ahmad said...

Takut plak aku hadih bermisteri. Jgn misteri nusantara sudahhh.

Tahniah anak2 kaktin. Aku yg sorg pun dah bangga lubg hidung, hg 3 org tah betapa byk tempat kembg daaaa...

Mya said...

tahniah sarah, aaliiyah & najihah.
tahun depan fatihah pulak :)

TiNiE said...

rai
sehingga saat la, aku belum tau lagi nk bg apa. mmg sgt misteri.
thank you. and tahniah buat hang n waheeda yo!

mya
thank you. thank you.
fatihah darjah satu 2015 :)

heart my community