Followers

May 31, 2012

What Goes Around, Comes Around


last weekend mak-ayah turun KL.
mai dengan bas.
tgh malam hari jumaat sampai.
diorg ada meeting angkasa di pwtc on saturday.

mak bawakan dodol pekan rabu.
ada perisa durian, ada perisa lemak.
dah tau dah, kalau post kat fb mesti dpt sambutan.
memula nana di holland sana sudah sahut.
pastu kak sue plak sahut.
makanya, on monday aku berniat bawa jer mai opis.
nak dijadikan rezeki, terjumpa kak ruby dekat lif.
sembang pi sembang mai tup tup dia sebut :-
"hang kalau balik kampung, tolong la belikan kak bie dodol,
abg hasan hang suka sangat dodol pekan rabu".
kaktin pon dengan tanpa rasa bersalah bagi jerlah satu ketul sama kak ruby.
sukala dia. tapi ku tak minta pembalasan yer.
yet, dia tetap membalas dengan sebungkus nugget ayam home-made kak min.
thank you kak bie!

kak sue plak, kaktin pi kasi di kafe seperti dijanjikan.
dodol perisa durian.
sama jugak, ku tak harap kan pembalasan.
tapi apa nak buek, rezeki anak-anak kali.
kak sue membalas dengan 2 potong coklat cheese cake
air tangannya sendiri. walaweiiiii mesti anak-anak kaktin suka.
thank you kak sue!




macam nilah baru betul.
madu diberi, madu dibalas.
jangan madu diberi, tuba dibalas.
kesian...kesian...kesian.

4 comments:

Mya said...

kesian kesian kesian (ala2 upin ipin)

TiNiE said...

mya
kaannnn

Lady RaRa said...

nakkkkkkkkkkkkk dodol pekan rabu ler.




tetiba jadi orang kl padahai dengan rumah aku doploh minit ja. kahkah.

NaharTinie said...

LadyRaRa
hang pi beli kedighi laaa...
kaktin tak taula bila boleh balik kedah. sadissss

heart my community