Followers

March 22, 2011

Kami Rappers 4U2C Kami Muncul Kini....

...rentak rap imej bersih serta pakai cd,
itu kami F O R U T O C....

itu petikan lirik lagu kami rappers dari 4U2C.
korang sempat ke kenal dengan group ni?
group ni dulu kegilaan kaktin zaman remaja.
tahun 90-an. mmg minat abis.
kaktin minat yanz @nama betoi dia hj. suffian muda.
sampai kan masa form 3 kaktin ada group sendiri gak.
pastu memasing label la diri memasing.
tak boleh blah. tapi besssttt!


cd ni maya beli.
4U2C vs Nico.
lelagu nico pon layansszzz.
pastu kaktin kecek mau save dlm pc.
tapi ada sikit jer lelagu nya.
las las balik umah godek2 kat tenet ada jer lelagu lain.
tapi tak semua pasai ada link yg dah crash.
lagu mcm pilihan istimewa, persahabatan ada sokayyy la kot.
dan lelagu ni gak, dah masuk thumbdrive.
leh cocok kat radio keta, leh layan sampai lebamsss. yess!

sedikit info pasal group 4U2C yg kaktin petik dari wikipedia.

Senarai anggota kumpulan 4U2C yang asal ialah :-

  1. (Azam) Nor Azam bin Mohamed
  2. (A.C) Mizal Zaini
  3. (Lan) Razlan Ramdan
  4. (Yan) Haji Suffian
  5. (Joe) Mohd Johari
  6. (Rin) Raja Azrin
  7. (Adik) Fazril Dato' Harun
Album
  1. 4U2C (1992)
  2. Love2CU (1993)
  3. 2BD#1 (1995)
  4. Kembalilah Fiona (1996)

4U2C (1992)
  • "Fiona"
  • "Kami Rappers"
  • "Hip Hop Tip Top Si Jantung Ku"
  • "Pilihan Istimewa"
  • "Bibit Bibit Cinta"
  • "F.F.M (Funny Fantasi Mimpi)"
  • "Suara Asia"
  • "M.O.D.E Fanatik"
  • "Video Game"
  • "Darling I LOve You"
Semua lagu oleh Mansenoi kecuali "Fiona"; lagu oleh Joe, dan semua lirik oleh Mama Rap

Love2CU (1993)

  • "Love 2 C U" (AC bersama Joe)
  • "Part Time" (Lagu Baru)
  • "Kami Rappers"/ Hip Hop (Remix)
  • "Fiona / Darling I Love You" (Remix Acapella)
  • "Video Game" / FFM (Remix)
  • "Syawal" (Nyanyian AC)
Semua lagu oleh Mansenoi dan lirik oleh Mama Rap
2BD#1 (1994)
  • "Simfoni"
  • "2bD No 1"
  • "60:94"
  • "Sexsa"
  • "I Miss U"
  • "Baby Embryo"
  • "DNA"
  • "Persahabatan"
Semua lagu oleh Mansenoi kecuali "Simfoni"; lagu oleh Joe
Semua lirik oleh Mama Rap kecuali "Persahabatan"; lirik oleh Juwie.

Kembalilah Fiona (1996)

  • "Kembalilah Fiona"
  • "Shake It" (4U2C)
  • "Kenangan Cinta" (Radio Mix)
  • "Di Hatiku"
  • "Bosan"
  • "Teman Setia"
  • "Memori"
  • "Gadis Penggoda"
  • "Ibu" (Acapella)
  • "Dynamite"
  • "Dusta"
  • "Kenangan Cinta" (Unplugged)
tahun 1996 ni 4U2C dah rombak group-mate.
yanz dah takder, makanya kaktin dah tak minat.
sekian.

13 comments:

jerry maguire, jr. said...

*pengsan*

AMIRZA said...

aku adalah peminat tegar 4U2C satu ketika dulu yaaa... zaman tu dok hostel.. siap wat satu buku tampal segala gegambar depa... pantang apa2 majalah ada gambar depa sure beli... smp dlm loker pun ada gambar depa... sekali tu buku tu aku boh bawah bantal... pengawas asrama rampas bg kat warden... nak p amik balik kena tarbii 2-3 round... pastu kena denda 20 sen... wakakaka yg lagi tak leh blah adalah smp kat baldi pun tulis 4U2C wehhhh ... dan ofkos la cinta sejati aku time tu adalah AZAM... i likeeeee...

umieliza said...

tetiba rasa mudaremaja wehhh

Naja said...

hahaha sadis! akupun mau pengsan jugak la...

aku bukan peminat 4u2c

TiNiE said...

echek : jgn pengsan pls ;P

mie : syabbas mie..lebiu more!

umie : kan kan kan...

naja : hahaha hang pon nak pengsan, tapi as long as kenai siapa 4u2c kira ok la kot..hiks

NeenaAnuar said...

perrghhh! nostalgia sungguhh!! *teringat zaman belia dulu kala.. huhuhu...*

AKO @ retna said...

ye ye kenangan lagu-lagu 4u2c ... bessstt!!!

Diamilikku said...

sone suka joe.......

TiNiE said...

neena : nmpk sgt kaktini dh kertu skang..hihihi

ako : yezzaaa...bessss

sone : bagus!

fham5579 said...

huh..ni betoi punya peminat habis semua info dikorek...tp saya pun minat gila gk dizaman itu..n saya pun minat kt YANZ jugekkkkkkk

TiNiE said...

anim : gimme five! bes bes

Anonymous said...

admin, boleh share 1 lagu tak? 2BD#1 - 4U2C. Lama cari tak jumpa2 kat google, semua broken link. boleh?

Anonymous said...

admin, boleh share 1 lagu tak? 2BD#1 - 4U2C. Lama cari tak jumpa2 kat google, semua broken link. boleh?

admin boleh emailkan ke transkripmag@gmail.com tak? sangat berterima kasih kalau dapat lagu tu. thanks.

heart my community