Followers

July 09, 2011

Aku Tau Kau Penat, Tapi Agak-agak La!

arini sabtu.
seharian siang dok umah jer.
tetiba malam, rasa nak keluar.
nak tgk wayang n nak guna voucher yg nuffnang kasi tu.
so ke pyramid la kita.
aku, sarah, aaliyah n najihah saja.
fatihah di rumah. apaknya jaga.

sampai pyramid, kaunter tgv melaut org.
sampai giliran kaktin, ada 3 seat kosong.
nak tgk transformers : 3D.
tu pon seat dia scattered merata-rata.
mana boleh. sapa nak tgkkan anak-anak kaktin neh.
so, ke A&W la kita. minum-minum float
memandangkan baru pas makan nasi kat rumah.

setel makan, jenjalan.
terrrrmasuk jusco. nak beli toiletteries sikit.
sampai turn nak bayar, dah pasan dah.
cashier tu mcm muka memasam melayan pak arab sebelum kaktin.
pastu, si najihah ni plak aktif terlampau.
dia pi tinjau petty cash minah tu.
apa lagi, minah tu tolak bahu dia.
macam kan budak tu nak curi duit dalam pettycash tu.
uish, panas...panas.
kaktin jeling jer minah tu. hey! anak aku tu baru 5 tahun.
ada potensi ker nak cilok duit kau ha!
geram...geram. kaktin capai bbrg kasi jelingan ke dia sedas.
tarak sekolah punya budak. huh.

5 comments:

Ms Z said...

penat sgt tuh.. tu yg mara x tentu pasal. huhu

EraNaZeErA.. said...

rasanya dia ni belum ada anak kot... tu yg jd mcm tu... tak pun spesis yg tak suka budak2 yg aktif..hanya mak2 yg ada anak ja paham kak bagaimana anak2 yg sedang membesar..hehe.. tak gitu.. :D

rosdiana said...

baik hang kak..
jeling jer?
kalau aku..
aku tolak bahu dia balik,
ambik duit dalam pettycash dia tu.
ramas2.
campak kat muka dia.
baru dramatik!

padan muka dia!
dgn muka aku skali..
sbb lepas tu konfem aku pulak kena tolak dgn pokcik guard.

mya said...

takpelah kak. kita maafkan dia.
kita maafkan orang. esok lusa orang maafkan kita.
positif dan mari lupakan kisah nan lalu :-)

NaharTinie said...

ms z : tula pasainya. haih.

eera : gamak dia ada sejarah org rompak pettycash dia kot. tu yg refleks tolak bahu si najihah tu. hmmmm

ros : baik baik pon, dlm hati ada panasss jugak. andai dpt kuundurkan putaran waktu..muahahaha

mya : mari mari. insyaAllah :)

heart my community