Followers

July 08, 2011

CONTEST : Di Mana Saya Jumpa Jodoh Saya?

kuehbakar sedang adakan contest.
hadiah lumayan, siap dia nak bukukan lagi kisah yg best.
jomlah kita try ramai-ramai sengihnampakgigi.

ENTRY 1 : NAHARTINI - cemana berkenalan?

1hb May 1999. tarikh ni telah membawa aku bertemu seseorg yg amat bermakna dalam idup aku. sapa lagi. en.nahar lalove. pada tarikh tersebut, aku bersama 3 lagi rakan (kakija, ayu n noor) telah menghadiri jemputan perkahwinan member se praktikal di Motorola, seremban. (skang dah jadi ONN semiconductor). kenduri berlangsung di Mantin, N9. member yg dimaksudkan tu bernama mohd. nazrin osman.

berbalik pada citer aku n en.nahar. habis jer kenduri kami berempat pun nak balik la ke umah sewa. masa ni, kami di semester 2, di Fakulti Bahasa Moden, UPM. umah sewa kami masa tu di serdang raya, seri kembangan. masa dlm keta otw, just nak kuar exit serdang, kami yg masa tu adalah anak² dara yg tgh menggewdiks (kecuali sorang si noor dah kawin) sudah notis, satu wira putih yg dipenuhi dgn jejaka² muda belia. hmmm, kalau dah uda bertemu dara kan, what did u expect? harusla pasaan darah muda mula bergelora (wakakaka aiyok, ayat tak boleh blah)gatai.

kejap² wira tu potong keta kami. kejap² wira tu slow, kami plak potong keta tu. aik, melawan nampak. tup tup aku sudah dpt satu idea, aku angkat henpon nokia bagak kepunyaan member aku kakija selaku driver pada hari kejadian (yg masa tu tgh famous dgn line 017-ADAM). sambil kereta bersaing² atas hi-way PLUS tu, aku mula memberi nombor hp tersebut. dgn hanya mengangkat isyarat jaripeace jer harusla sumer² jejaka dlm wira itu memberi perhatian. takmo miss satu nombor pungelakguling.

dan, elok jer keta kami membelok kuar dari hi-way (exit UPM), hp tersebut sudah berbunyi......jelir

ENTRY 2 : NAHARTINI - detik perkenalan dan perjumpaan

dup dap dup dap jantung bila tgk ke skrin hp tu. no tidak dikenali. sah mesti no diorg nyerla. oleh kerana tuan punya hp masih driving, aku ler yg jawab bagi pihak kan. memula yg berckp di sana adalah member dia. mesran jaworld. dah layan sembang ngan mesran seround, tup tup dok dgr ada org sibuk nak berckp gak kat blakang (en.nahar latu). mesran pun kata la kat aku ni ada member dia nak ckp ngan budak yg dok depan, sebelah driver. hah hoh, sapa lagi. aku la tu.

so, aku pun berdebo²love la pasal ada special request nk berckp ngan aku kan *gewdixsss*. aku pun ckp la. aku dah tak ingat la bijik butir perbualan kami. yg aku tau, dia kata nanti dia balik umah dia call semula hp nih. (mesti tuan punya hp sudah kasi jelingan maut la kot). masa tu sapa ada hp kira hebat la. aku masa tu takder hp. samala en.nahar pun takder. yerla, bayangkanla member aku ada hp tu pun. hp bapaknyer beso. dahla beso, berat plak tu. adik sikit pada bata buat umah tu. wakakakak ampun kakija, kalau takder hp hang aku pun takleh kenai ngan nahar kan.

petang tu, tgh layan tv hp kakija pun menjeritla. en.nahar call dari fixline umah sewa dia kat pandan indah. sembang punya sembang dia ajak jumpa. aku tanpa rasa bersalah kasi jer address umah aku kat serdang raya tu. masa tu aku pk. ala, takat mana sgt dia leh cari umah sewa aku nih. kalau tak bebetul mmg takkan jumpa nyer.

upernyer tanggapan aku silap. dalam kul 6pm centu, hp kakija menjerit lagi. en.nahar call dari public phone berdekatan. dia kata dia dah jumpa umah yg ada keta kami naik tadi apasal tak kuar. nangih huwaaaa...cemana plak dia leh jumpa umah nih. takoooottt gigitjari. tula, masa buat tak pk kan. dah org tu dtg mula la takut nak jumpa. setelah kena paksa ngan ayu n kakija, aku pun kuar gakla jumpa dia. dating pertama la kira tusengihnampakgigi.


p/s ayu n noor kata, masa tu muka en.nahar macam wahid senario, dan kebetulan member opis dia pun mmg gelar dia nahario...gelakguling

fikir errmmm...amacam??
ada serupa wahid senario ker??



24 comments:

CAHAYA said...

x perasan lak muka wahid. maybe sebab pakai topi kot. :P

Baby Lyana said...

ermm.. ade ke cam muka wahid? maybe bila senyum dan jaggutnya kot?

naja said...

apapun tini.. aku masih terkenang2 cerita hang cemana terberkenalan dgn en nahar ni... siap dgn gaya2 dan showmanship bagai... heh heh heh.

moga kekal berbahagia hingga akhir usia

Naddiea said...

kak tinie,ada meh2 wahid sikit.tapi kalo bukak sepek mata mungkin x baper nak sama.tapi takpa yang penting ada meh2 orang fofular.hihi..

Precious said...

Wui ... kisah cinta baru berputik? hih hi hi ...

TiNiE said...

cahaya : errmm..mungkin

shaf : entahla shaf, yer kot..

naja : good, hang mmg pendengar yg baik..

shepah : hahaha, itu memember kaktinie yg kata...

precious : kisah cinta dulu laa..lani cinta gak..tapi cinta somi isteri..hihihi

SYAbAR said...

hik hik hik... hang potong aku, aku potong hang, last sekali kena sembelih dgn bro nahar kita. Tu la, power enjin kau tak sepower ayat bro nahar kita. Kecundang gak kau kat tgn dia bila diajak kuar dating.

Tp dah jodohkan....

fizan *sew addict!* said...

i love ur story bebeh...hehe aku gelak bab tepon beso adik pada bata tuh...:D

TiNiE said...

syabar : yer, berbalik pada konsep jodoh kan..

fizan : hakhakhak...

sufy said...

ekekkek..nice gak ea..huhu

joegrimjow said...

dah cek
hehe

waaa
ley bagi no camtu je ek
hihik

TiNiE said...

sufy : thx

joegrimjow : tgh cek paper ker nih...kasi markah tetinggi sikit tau..ala, benda dah berlalu joe..hehehehe

Anonymous said...

Est absent pas du tout. Je connais. http://runfr.com cialis generique canada cialis 10mg

Anonymous said...

l'idГ©e Excellente et est opportun cialis cialis generique

Anonymous said...

Tout Г  fait, oui http://runfr.com cialis generique acheter viagra en ligne

Anonymous said...

変わりないです。 [url=http://japanese-garden.org]バイアグラ 服用[/url] バイアグラ 服用

Anonymous said...

http://www.idiolektik.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=3960&p=7641
http://www.skyvaultpublishing.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=54937&p=80127
http://www.navycenter.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=1012&p=2077

Anonymous said...

Cette idГ©e brillante faut tout juste Г  propos [url=http://runfr.com]achat viagra[/url] http://runfr.com/cialis acheter 5 comprimй viagra achater du viagra dans une pharmacie en france viagra

Anonymous said...

Yes, happens...

kueh bakar said...

takpe.

boleh je masuk..

masa tu budak upm memang havoc dengan hp...adam! melayu punya sebelum maxis beli...

masa tu kalo no dari 123-5000 contohnya memang budak upm punya..jadik ramai yang hentam no...untung nasib dapat awek..

masa tu jugak sms free dollll...!!!

nokia la glamer masa tu..philip twist..ericson..semua stok baling anjing punya saiz...hahaha...

tq join.

rosdiana said...

kak,
sila sambung.
terkeluntat ok baca cerita nih.
baru nak klimaks.
tetiba dah habis!

Diamilikku said...

wakakakakaka...best best...cepat sis sambung...

Kapten Atok said...

ini memang perkenalan gamble

NaharTinie said...

kueh : tq tq. aah baru tingat awak pon x-student upm kan?

ros : alaaaa...nak sambung gimana lagi???

sone : alamak, lagi sorang soh sambung...aiyarrkk

kapten atok : sgt-sgt gamble...heh

heart my community