Followers

August 17, 2008

jom membikin dadih secara instant...

u hv to believe this....walopon aku lam pantang...bersendirian...tapi aku ngan gagah dan jitu membikin dadih secara pukal...ini adalah percubaan kedua aku....dgn kasih sayang aku bikin itu dadih untuk family, my gals, somi n adik....diorg, nak kata suka tu taklaaa..tapi benda dah ada depan mata kan...up jerla....bukan susah nak bikin ini dadih...hasil pengenalan dari my beloved fren...FIFIE... *fifie lagi* ...hehehe...nak wat cemana dah ditakdirkan berfren2 ngan dia...hahahaha...apa apa ajerr....bbhn spt di dlm ini gambo....


dah abis bancuh, masukkan lam bekas kenit2 tuuuuu...pehtu susun lam esbok *fridge* ....dia nyer method terang2 ditulis kat paket dadih serbuk tu...dun worry...bagi sesapa yg mempunyai bilangan anak yg ramai seperti diriku ini..mmg sesuai banget...kerana kos pembuatannyer sgtla morah....berbanding kalau nak bli kat luar.....errrmmm...

selamat mencoba kepada sesapa jer yg nak mencoba.... *naja, dah jumpa lum dadih serbuk ni??*

4 comments:

Epoi said...

Salam...

Cayalah Mie.., Dj Epoi seronok tgk mie kongsi2 resepi ngn kawan2 blog sumer..
Yap..memang betul...dan tidak dinafikan, Dadih jenis tu mmg EKONOMONEY hehehe..dan mesra perut bila dibelasah..nyam..nyum.nyum
Buat pengetahuan sumer Dadih Instant dan Brand tu dah 4tahun Dj Epoi gunakan untuk pasaran bazar Ramadan..Memang sold out ..
Dan kat cnie Dj Epoi nk kongsi 1 lagi menu Dadih yg special yg murah dan tidak menggunakan susu pekat yg banyak, paling PASTI sedap.(Boleh dihidangkan dgn menggunkn straw sajer, keistimewaan Dadih yg baru nie..)Buat rakan2 yg nak belajar bolehlah email kat Dj Epoi atau ke Blog Dj Epoi..kalau nk ambil tips2 niaga Dadih pon boleh...(Betul nie tak tipu..)
Selamat mencuba saya punya IT Advisor saya punya Dadih Instant.

P/S Apasalah Rezki Yg Tuhan Kasik, Kita Sama2 Kongsikan.

http://epoi8787.blogspot.com/
email- epoi8787@yahoo.com

TiNiE said...

waaa....rerupanyer pon lagi advance ek dari mie..hahaha..mie baru nak try2 test...yer yer tak salah kita share apa yg kita ada...

Kebencian_Maharaja said...

salam....
bikin dadih je ekk? dadah, estacy, syabu takde cara nak prosesnye ke hehehe...Anyway bagus berkongsi idea2 camni

TiNiE said...

kebencian_maharaja> halamak...menakutkan...tq..tq..

heart my community