Followers

September 13, 2007

Marhaban ya Ramadhan

MARHABAN YA RAMADHAN



Marhaban ya Ramadan....maka dgn titah perintah duli yg maha mulia seri paduka baginda yg dipertuan agong..setelah diperkenankan oleh penyimpan mohong2 (mohor) besar..maka dgn ini..hari ini dah start first day posa...pagi tadi dgn jitu dan berkakilebarnyer aku bangun nak siapkan sahur..aku spare sesiap sebotoi susu untuk si kenit aku tuh..dgn harapan dia tak bangun kaco aku masak...(macam la nak masak sekampung nak makan)...

Tengah2 dok lagang2 letak pan atas dapow...aku dgr tapak kaki halus menuju kat aku...tau dah sapa...si kenit aku tu la...tinger cam lintah..pehtu idong tu..kalau tak bau aku dedekat..sah dia kena bangun cari aku...sambil dok jinjing botoi susu dia..sengih2 jengoi mai...pehtu terus lepak dpn lemari kasut..bukak pintu satu..bukak pintu dua..stat punggah kasut lam tu...

Adoi..pening pala..dan dan migrain...takpala bi, buat la apa pun...jgn kaco ibu nak masak sudah...dah abis aku masak...(ala, telur dadar n baked beans jer pun..dgr ayat cam masak menu nasi tomato ek)...aku bakar roti 2 keping..nahar takmo bakar..nak roti plain jer..ok la..aku cempung dia...p tauk depan tv..bukak channel playhouse disney..sekali ada elmo's world..punyala ralit dok tgk tv..sambil tgn halus tu dok kutey sikit..sikit biskut tiger ..penuh serdak atas kapet depan tu..aiyooo..pening..pening...

Kesudahannyer dgn2 aku dgn2 dia..tak tidow..sampai sudah...aku cempung plak dia masuk bilik..bukak vcd Hi5...laaaayaaan....pehtu aku bangun mandi...semayang...siap2...as usual..p anto power puff gals umah bbsitter..dan aku menuju ke HRDC.....

nota taipan tangan : tingat kat sarah kalau gezet channel prima yg ustazah fatima ezzahra tu...'salah kitakah..salah takdirkah'...kalau versi sarah 'salah kitakah..salah kamikah'...(siap dgn gaya tangan sekali)

(gambo ehsan curi dari 'ceritabonda'..beb, sori!!!)

1 comment:

Sakinah said...

selamat berposa utk tini & co. dah ramai anak3 dara hang yek. comey2 belaka mcm hang ms muda2 dulu.

awat aku x leh apply Maxis super saver - unlimited talk...?

heart my community