Followers

January 25, 2016

Rimba & Rusa

plan nak merimba & rusa ni tercetus dari tahun lepas lagi.
tengok ke review dan tempat lawa.
bincang-bincang dengan adik-beradik tiri yang one fine day
kami akan ke sana. InsyaAllah.

nak dijadikan rezeki kami, maya decide nk open table
kat sini sempena birthday beliau [kelas tak birthday
girl yang belanja] dan jua sebab
dia dapat duit hasil jualan rumah.

yeahoooo makanya pada hari sabtu,
tanggal 23 jan 2016 berduyunlah kami ke sana.
seawal 8am dah terpacak depan kedai.
makanya menu breakfast jadi santapan.


ini kaktin punyo.
kacang phool jiddah.



payiet dan kemal makan menu ni.
smoked salmon.



zalmi punyo.
humus al khudre apa menda tah.
haha. #takklako



dan ini birthday girl, maya punyo.
daging rincik tu sedapppp.

pendek citer semua food dia ni sedap lah.
nak dijadikan cerita, masa kami bertiga sampai maya blom sampai.
dia pesan, if kami sampai dulu terus jer order jangan tggu.
tapi, jangan lupa amik gambo.
hiks. yer yer. for sure punyalah amik gambo. jgn risau.

masa memesan makanan, perut tgh lapo.
apa lagi, menamak la pesan dessert sekali.


ini ialah nutella pavlova.
pon sedap.



bread butter puding.
lazaatttt.



creme brule!
nyamsss

pakat2 la makan sampai memasing rasa nak kena potong kaki dah.
semua pon manis!
tapi sedap. sokay. layanzzsss.

eh lupa plak gambar air blom.
tgk gambo collage jerlah. hiks.


dari atas kiri, kaktin punyo.
yg panas kopi tu kemal punyo.
OJ yit punyo n melon portion is sopi punyo.


sambil makan, sambil layan bergambo




kena plak sopi bawa gopro ia.
apa lagi menciwi la.
gambaq lawa plak tu.
eh, gambaq yg lawa org dalam gambaq pon lawa juga.
muahahaha.



haaaa nampak sedap.



alamak, ni lagi sedap.
maigoodd cemana ni!
abaikan kepoyoan kaktin itu.



setel makan, acara bergambar diteruskan.



layankan jerla.

setel di rimba dan rusa, kami zasss ke ikea pula.
kaktin nak cari cermin, nak cari cermin.
yit n kemal nak cari barang rumah.
katanya nk masuk rumah baru.
eh, sopi pon. dia dah dpt rumah dah.
tahniah la adik2 ku semoga rezeki kamu, kamu dan jua kamu murah selalu.
begitu jua diriku. insyaAllah. amin.
jom ke IKEA!

p/s : amboi entry pertama dalam 2016 kemain panjang lagi ha. nasiblah sana.


4 comments:

Mya said...

wah kak tin update blog! *gosokmatatakpercaya

sama2 kak..
doakan urusan jual beli rumah ku berjalan lancar ya.

tq for the lovely friendship!
*pelokketat2

pinkiss said...

jom memblog balik dik..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

PAk JUSTAN DI BATANG said...

Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

heart my community