Followers

July 11, 2012

Yerla, Kau Jerla Pandai Bagi Anak-anak Kau Makan...

balik dari opis jap ni, kaktin terus balik.
anak-anak amin dah tolong hangkut dari neseri.
nice of you amin. yer, amin jiran kaktin yg tingkat doblas tu.
tq very nice min :)

sesampai jer lepas park kete, terus niat nak ke kedai runcit.
nampak ada sorang chinese lady, tengah sembang dengan owner kedai.
kaktin grab jer roti squiggles n twiggies perisa coklat.
dah itu jer ada. kaktin amik gak 1 squiggles n 1 twiggies for anak-anak amin.
bukan apa, buat umpan sementara dinner sebenar
pembelian en.nahar balik. heh.

sekali chinese lady tu tego, 'wah! banyak nya beli'.
kaktin pon jawab jerlah. 'yer, anak saya ramai'.
dia sambung lagi 'berapa org anak u'.
kaktin jawab '4 org, tapi ni beli untuk anak jiran sama'.
ingat kot abis kat situ dia sambung lagi 'oooo tapi, kalau i aarr,
tak beli junkfood macam ni. di rumah spare cheese, milk for my kids.
roti-roti manis macam ni i tak beli. kalau roti biasa tu pon, i akan sapu
mentega'.

aiyoooo hey, sukati makla.
roti jer pon. yer yer kau jerlah pandai bagi anak-anak makan.
kaktin dah malas nak layan.
lantaklah kau sana.
#sentaphatimaknak.

10 comments:

farikh said...

Motip nak cari gaduh? Ko nak bg anak kau makan durian tetiap hari pun apa dia kesah

TiNiE said...

farikh
tahnya. tehapa. ujung2 mkn ba alip ba ya gak. yessss healthy la sgtttt

anyss said...

Assalamualaikum,
Budak2 mmg kena umpan utk dok diam. Kita tak bagi, pengasuh dia bagi...nenek dia bagi...makcik dia bagi.

Ikutkan mmg la lagi bagus bagi keropok ikan goreng sendiri, ari2 mkn kopok ikan pun muntah jemu jugak

Kesimpulannya: Baik tak payah gaduh, tambah lagi dgn org yg tak kenal kita tapi tunjuk pandai. Nasib baik tak makan sliper FREE kan kak?

TiNiE said...

anyss
mmg akak terkejut gakla tadi.
apekeheinye kau. roti jer pon. apa yg junkfood nyer. haih. manusia, machiam-machiam

sharina niza said...

eh eh..sgt cari gado
tunjuk pandai sgt la tu
roti ok ape, lain la kasi cekedis ke kan
tp kalo nk bg junkfood pun, anak kite, bkn anak dia
lantak lerrr

TiNiE said...

sharina niza
tula pasal, tak nmpk kejunkfoodan pon roti. haih, pandai sangat gitula romannya. betul, anak kita sukati kitalah. heh. emo ;p

Anonymous said...

ckp kat dia ada saya amik duit u kah beli ini roti...hahahahaha...

Mya said...

poyo lah kau cina.
roti je kot.
bukannya keropok moni ke hapa.
nak up up away macam ke kau sorang hebat bagi anak makan eh?
sila pergi meninggal dunia.
hemosi hemosi..

AdanyaKauUntukku said...

sabo tinie sabo
org tu lom jompa ila lagik
beli kopok kat kedai banyak2
kalau dia jumpa ila
ntah ape lah yang dia nak komplain

TiNiE said...

anon
ckp jugakla. dalam hati. hihihi

mya
tulanyaponkanadoi, roti jer pon. boleh plak dia label tu junkfood. hadoiiii

ila
aah. nnt kalau dia ada lagi kat situ, aku nak beli mr.potato, super ring, segala mak nenek cikedis biar termeninggal terus dia. kahkahkah

heart my community