Followers

June 12, 2014

Hidup Lebih Bermakna...

yang benarnya, kaktin dah lama register jadi rakan tesco.
chewaah rakan plak, lebih kepada customer online la.
tapi, rasa ragu-ragu. ok ker? boleh percaya ker?
tak best beli online tak leh belek.

tapi segala persoalan itu, terjawab jua bilamana
tesco tak henti-henti mengemail offer yang best-best
ke 'kotak-dalam - read : inbox' ku.
 terbaharu offer tesco ialah memberi voucher redeem RM20
on-da-spot untuk pembelian pertama bernilai RM100 ke atas.



:: tertipu dengan modelnya. hiks ::



:: list of things that i've clicked ;p ::

dah tak menahan sgt, apa lagi bukak websitenya lalu mengklik-klik.
tu nmpk tak senarai brgn yg kaktin pilih.
alang-alang orang nak mai hantar depan pintu kita kan,
minyak terus up 3kg.
gula 2kg.
pehtu ais-krim + kon bagai.
yg benaqnya bukan ada brg yg bebetul needed pon tu.
just a matter of nk cukup kan RM100.
tapi takperla, bebenda ni semua kalau tak guna dan dan pon, bukannya nak basi.

pas dah setel pilih barang, kita terus pilih masa penghantaran.
ikut hati nak soh antar malam tu gak.
tapi slot semua penuh.
yang ada malam esoknya jer.
tak kisahlah. bukannya urgent pon lebih kepada nak test service jer.



seriously tak menghampakan.
brader ni tolak troli naik ting. 4 hantar semua bbrg yang kaktin order tu.
mmg very da convenient.
uolls also shud try.
macam kaktin dok rumah tinggi-tinggi ni kan.
mmg sgt sedang elok la guna service tesco nih.
tambahan nk dekat bulan posa.
silap-silap selang 2 hari kaktin order miahahahaha.
eh ni bukan nak riak ke apa, tesco takder limit purchase.
satu ke dua ke brg kalau korang order dia antar jer.
tapi better kompol la bnyk2 sikit kan, baru berbaloi.
caj penghantaran pon tak mahal.
if deliver siang RM8, malam RM6.
nak pk driving lagi, parking lagi, tenaga lagi.
nak perang dengan pranita-pranita lagi kan ka.
biaq tesco do the job.
kita kuar pon just leisure2 jer.
takyah pk nk soping bbrg dapoq.
tambahan if kita beli brg basah ke ais krim ke, mesti terus dan dan nk balik kan.
atau nak kena pk beli ujung-ujung hari sblm balik.
so that, brg tu tak cair or busuk.
better guna jer tesco delivery ni.



:: fatihah bersama hasil borongan ::



:: that joy is a free-gift! ::



:: dapat 4 keping voucher legoland ::

so apalaga, jom sambung shopping di tesco!
tesco, saya mesti piley!



5 comments:

Nissa Azmir said...

atas hasutan kak tin, nisa nak try jugak lahhhh

Naja Naja said...

Aku nak try jugak la tini.. hang telah berjaya menghasut ku jua !

TiNiE said...

nisa & naja : sila sila. insyaAllah berbaloi2 :)

Hafez Zahruddin said...

Hoi! Tinie! Kenapa aku tak tau yang Tesco ada buat delivery?
Impress nya!
*sambil terus buat list barang nak beli*

Ini memang la menjimatkan masa aku!

Hafez the Great - saya memang suka membebel...

TiNiE said...

hafez
sangat sangat menjimatkan masa dan tenaga. just make a list n click n wait ur personal shopper will come to ur door to deliver. simple :)

heart my community