Followers

April 20, 2012

Untuk Kenangan di Hari Depan

baca blog rye pagi ni.
dia ada bikin entry henpon-henpon yg penah dia pakai.
so, idea tercetus aku pon nak bikin gaklah.
heh. sorry rye, akak ceduk idea kau.

kaktin stat pakai phone masa di semester 2, UPM tahun 1998.
beli phone ni pon kaktin berhutang dgn kak ija.
teman sekuliah. kak ija ni baik.
dah macam kakak kaktin sendiri dah.
susah senang, ngadu jer kat dia. insyaAllah dia tolong.
ai luv u kak ija :)

henpon first kaktin cap motorola.
pastilah yg jenis gedang dan gemok.
mahai la pasti harganya waktu itu,
katapon henpon nyer market sedang in.
kalau tak salah semua-semua kaktin kena pau for that fon
around 1k++. giler laaaa.
line kaktin amik DiGi prepaid.
016-285**** dah tak ingat plak nomot belakang.


:: ini bukan imagenya sebenar. tapi lebih kurang ::

next, tahun 1999 kaktin bertukar henpon lagi.
kalini kaktin amik cap siemens plak.
sbb bertukar pasai, nak yg kecik comey.
so layanssss....


:: comey kan? ::

setahun kendian, tukar lagi.
adoiyainyer pon. tetiap tahun rupanya aku tukar fon.
patutlah tak kaya-kaya.
kehkehkeh.

ini jenama ericsson.
kaktin beli cap ni pd tahun 2000.
masa ni belum merge lagi dgn sony yer.
so, belum jadi sony ericsson.
yg kaktin punya bukan T10 ni, tapi dia lagi bawah.
bentuk dan warna lebih kurang.
dah tak jumpa image sebenar, zasss jerla image ala-ala pon.
yang penting, boleh compose ringtone.
feel-feel composer la, gigih cari note kat tenet.

pastu, pada tahun 2001 barulah berpeluang guna 
henpon tajuk nokia.
my first nokia phone ialah 3310.
ingat lagi, masa kaktin guna phone ni ada org keji.
katanya phone ni baling anjing, anjing boleh mati.
heh. mak tak kesah nyah.

 :: exactly kaler ni yg kaktin nyer ::

dah lepas tu masuk model henpon beradio pulak.
gedik-gedik la time ni gitau en.nahar nak nak nak.
masa ni baru kahwin. dok travel naik komuter pi keje.
katanya, leh layan radio masa dalam komuter.
so, pada tahun 2003 bertukar henpon lagi kaktin.
masih mengekalkan jenama nokia.
tapi model lain plak iaitu 6510.

:: berduet pakai fon model ni, satu kaler gold satu kaler biru gelap ::

pertukaran fon tak berakhir di sini.
misi diteruskan lagi.
masa ni tengah peknenkan si aaliyah.
tahun 2004, kaktin tukar lagi phone.
amik model 3200.
rasanya first model nokia yg berkamera.
walaupon kamera VGA saja.
pastu skin dia yg dalam tu leh tukar2 hikhikhik.

:: kaktin punya yg kaler oren ::

hoih, bnyk lagi fon yg aku penah guna nih.
haiyoooo ok ok next.
tahun 2005, dah nak henpon ada boleh rakam video pulak.
makanya tetiba terjebak dengan henpon cap alcatel.
masa ni kaktin beli henpon ni di sentosa, loqstaq.


:: alcatel one touch colour screen + video recording ::

then, tahun 2006 kaktin bertukar balik ke jenama nokia.
masa ni dok peknenkan najihah.
dan kaktin masa ni dah memandu sendiri ke opis.
hari-hari lalu jalan bangsar dok nampak billboard besaq.
dok pomot henpon ni. tak menahan, last last ajak sepoi pi pertama.
kasi zassss. masa ni, kaktin beli 2 ketul sekaligus.
satu lagi nokia flip for en.nahar model 6131.


 :: nokia 6131, en. nahar punya ::



:: nokia 5300 expressmusic, kaktin punya ::

hoih letih aih. kehkehkeh.
takdak sapa soh pon.
ok takpa, kita teruskan.
next tahun 2008, nokia N81 8GB plak menjadi milikku.
my first wi-fied phone yer.
uuuiiihhh ciwi toksah kira la.
masa ni, kaktin di opis PJ sana.
kaktin beli di digital mall, PJ.


selain kameranya yg 2mp, music dia pon marvellous.
pastu ada built-in 8gb memori.
haruslah melethops.
walaupooonnn.

dan, pada tahun 2009 kaktin pi up plak iPhone 3g.
masa ni, org tengah q nak beli iPhone 3gs dah.
tapi kaktin takmo pasai mahai.
makanya, kita amik 3g jer.
3g pon 3g lah.
pi amik plan dengan maxis de'gardens.
berduet dengan djepoi.
gempak seh.
setahun pastu, 2010 barulah kaktin up iPhone 4.
dalam cecelah tu beberapa model blackberry.
bb pearl flip, bb bold 2 dan sekarang bb torch 1.
ok dah. sekian.





gambar bawah ni dah tak tersusun.
pepandai koranglah eh.
dah malas dah. heh.
okbai.


4 comments:

sW33tdARLiNG said...

nasib baik wat entry ni.. baru teringat, enpon pertama ku adalah T10.... enpon vibrate yang pertama kan kan kan??

AdanyaKauUntukku said...

uihhh banyakkk tuuu..

ila ari tu punnak buat topik nieH

taip carik gambar phone tak jompa..teros terkubur

Lady RaRa said...

gila banyak. kalau rye dah tak mampu ingat dah.

TiNiE said...

sweetdarling
mungkin mungkin.
zaman tu T10 kira hebatlah

ila
tini pon, lama dah dok bega2 nak buat. memandangkan free, kasi zasss

rye
boleh ingat, pasai setiap fon ada kepentingannya...

heart my community