Followers

October 11, 2010

KakTin Punya Masalah Mata

help...help....
mata kaktin sgt tidak bermaya.
kering kontang disekeliling kelopak mata.
blogger-emoticon.blogspot.com
nangissss. dahla kering, menggelupas lak tu.
sggh tidak selesa.
dan pada jumaat lepas, lunch hour
kaktin pun gegas ke the mall sana.
mau cari sesuatu yg murah dan berkesan utk mataku ini.
sob...sob...


:: mata yg tidak sihat ::

pas makan kat ciken rice shop, terus terjah booth elianto.
beli makeup cleansing tissue.
memandangkan promoternya yg tak mesra alam,
kaktin terjah lak body shop.
tak jadi nak tanya pasal samting for mata kaktin tu.

beautician body shop tu kata ini masalah serius.
ya, mata kaktin kritikal.
apa! oh no....
so, apa harus kaktin lakukan?
dia sajes satu product body shop yg berharga RM108.
kaktin takmo, mahal.
heyyyy kata nak soh mata cepat baik.
tapi berkira plak.

lalu depan kaunter elizabeth arden.
nah, amik lagi mahal RM182 seketul.
kenit jer oooiiii mendalahnya, tapi harga mencanak.
sekali lagi. passssss.....
las las jumpa la garnier brightening eye-roll-on di watson's
dengan harga RM18.80.
tanpa pk panjang zasss zissss zusss bayar blah.


:: yg oil tu mmg pakai hari2, yg tissue for travelling ::



:: macam torch light kan bentuknya ::

sampai kat opis, lalu plak dpn koop.
alaaa ada promotion jual-jual lagi.
ada plak booth skin test segala.
ok masuk, duduk bikin test.

kata kakak yg bikin test tu, kulit muka kaktin ok.
kaktin tanya la, ada tak samting untuk mata kering kaktin ni.
las las dia sajes soh try nourishing night oil dia.
katanya apply malam-malam sebelum tido.
oil ni agak wangi dan pas sapu evenly dia dah tak minyak2 lagi.
so beli kasi try.
ada 30caps = RM20.

dah si dila berkicau nak share.
kaktin pun, bahagi la sorang songah.
bukan apa, kaktin ni pemalas sikit.
awal2 jer rajin, ujung2 kedaungzzzz...takut membazir.
membazirkan tak baik, amalan syaitan. *ckp jer bajet kaktin, sonang*
hakhakhak



:: udah bahagi sorang 15caps ::




:: kecik kenot *baca kenit* jerrr ::


alang2 bercerita pasal produk kecantikan segala ni,
*cantik kerrr* moh ler kaktin jaja set penjagaan muka kaktin.
kaktin pakai loreal white perfect.
ahakzzz berangan nak putihkan kulit muka. walaupuuunnn....
tapi, sepanjang penggunaannya kaktin puas ati la.
so, kasi menten sehingga tukaran lain akan datang.
ewah, dah mcm stock market lak tukaran segala. layansszz...


:: set penjagaan muka diriku sengihnampakgigi ::

p/s : sapa ada petua yg cepat dan tepat untuk mata kering dan menggelupas...
kasi share plssss....

blogger-emoticon.blogspot.com

1 comment:

Magic Touch said...

askum, saya nak tanya.. mana awk beli
nourishing night oil tu?

heart my community