Followers

May 31, 2010

BUMI BERGEGAR!!!

video

bumi bergegar, ada rasaksa
nak panggil ultraman apa?

1) ultraman kosmos
2) ultraman gaia
3) ultraman tiga

layanssss....

blogger-emoticon.blogspot.com


alahai...tak abis² isu anak


:: angels of mine ::

yes. saya sangat sensitif bila sentuh bab anak.
kenapa perlu dipersoalkan saya bersalin setahun sorang ker.
setahun dua org ker. is there any problem with you?

saya punya 4anak perempuan di usia 32 tahun
hina ker? kenapa kalau punya ramai anak?
adakah saya meminta-minta atau menagih sesuap nasi dari kamu?
kalau saya sakit sekalipun, kamu juga terasa sakitkah?

dan kamu kata kamu punya anak berselang lama.
so, kalau berselang lama kamu hebat kah?
kalau punya anak berderet gaji kamu kena bagi saya gitu?
*itupun kalau kamu punya gaji* heh.

sorry yer, kalau saya teremo.
saya sangat berharap selepas ini tidak ada lagi kata² sinis bab anak² saya.
my kids are my own kids.
so, pls?



:: petikan fb itu ::




:: i'm listing my children, bukan suruh kamu mempersendakannya ::
:: got it? ::


p/s : logik ker kalau saya sentap? blogger-emoticon.blogspot.com

May 30, 2010

salam petang AHAD :)

pejam celik pejam celik dah petang ahad.
cuti 3 hari korang pegi mana?
kaktin tak gi memana pun.
cumanya dinner jer xtra sikit.
atas permintaan en.nahar makan luar jer.



ari jumaat kami dinner kat satay station.
kaktin n en.nahar makan mee rebus bonda budak² lak makan satay.
kualiti food masih menten.
air epal asam boinya masih marvellous.
pehtu, budak² layan burung apa tah kat situ berkata².
bijak sungguh burung tu.

pehtu next day lak, kami dinner kat a&w sunway.
yg tepi jalan yg sentiasa jem tu.
naperlaaa kaktin rasa a&w situ hidup segan mati takmo tah.
dah la tak ramai org, servis kedaung lak tu.
tapi, takperla nak emo lelebih pun bukan dpt apa pun.
kot leh dpt float root beer bnyk2 ok la kan. heh.

so sampailah ini hari. hari ahad.
en.nahar keje. laaaagiiilaaaa tak kemana-mana.
pagi bekpes mushroom soup cicah roti gardenia.
masak nasi n simple2 dish for lunch smpaila skang.
kul 2pm pakat2 terbongkang.
dah bangun pakat2 kelaparan. zasss jerla nasi tu.
ok dah. sekian.

May 28, 2010

TAHNIAH DEQNA!


:: menten. walaupun ngah sarat ttp vogue de vass gitu ::

Tahniah..Tahniah....DEQNA!
just received a sms from her.
safely delivered baby gal @putra medical centre, sg buloh : 12.28pm.

May 27, 2010

diriku di usia 52tahun....errkkk

jenjalan blog adikipo, tgk dia bikin entry ni.
apa lagi, kasi xperimen sama diriku jua.
layansss.....

Hey,

Look at me in 20 years from now!

Make yourself older

susu lain, diapers pun lain jugak...

kuar dari klinik, hujan lebat menggila.
kasitau sama en.nahar takyah balik dulu.
susu pampers fatihah udah almost abis, sekalian terus gi cari.
aku suggest ke midV dia ikut jerla.

sesampai di midV, perut melapar la plak.
budak² udah bekpes, aku ngan en.nahar la blum makan apa².
zasss ke pizza hut. amik set for 2 jer up cheesy larva.
nyum nyum. sesudah makan terus masuk k4.

terus ke bahagian susu. sekali en.nahar soh beli susu lain plak kat fatihah.
sedari kecil, aku kasi dia lactogen.
aritu grab anmum essential kata en.nahar manala tau leh bijak.
katanyaaa...walaupun samo jer.

diaper dia lak, selalu aku beli huggies biru.
bukan apa, huggies ni dia pakai magic tape.
kalau dia main-main ngan diaper tu pun, itu tape takkan rosak.
tetiba aku ternampak pet-pet nyer diaper sudah berwajah baru.
ber magic tape. apalagi grab itula 2 packs.
huggies merah M60 = RM29.90
pet-pet M80 = RM31.90
lagi jimat pet-pet la kan. heh.
kena bijak dlm berbelanja. katanyaaa....

tgh en.nahar dok belek² pisau pencukur,
sorang amoi ni dtg approach dia.
katanya sempena world cup, diorg ada wat game.
untuk dpt hadiah, kena masukkan gol at least 2 gol dari 3 attempts.
masuk la satu. lelain semua ke laut.


:: r u ready? ::

blogger-emoticon.blogspot.com


:: gooolll ::


aku pun torai gak. masuk gak satu.
makanya no hadiah yer. kehkehkeh.

May 26, 2010

SECRETARIAL SKILLS : 26 - 27 May 2010


babai haluuuu.... kaktin berkursus yer sepanjang 2 hari ini.
hari pertama dah setel. syukur, trainer nyer best!
hopefully esok pun menjanjikan yg sama.

jumaat lak PH. so far, lum ada apa² plan.
katanya en.nahar keje, so takderla mengharapkan apo pun.
leh lepak dgn aman kat rumah pun sudah satu rahmat yg tak terhingga.
hingga jumpa lagi.

blogger-emoticon.blogspot.com

May 25, 2010

Hot n Roll yg sgggghhhh lazat…

pics was taken a few weeks ago.
adiktiriboboys la ni punya angkara.
memperkenalkan aku kepada ini hot n roll.
sedapppp....

asal lunch jer, pasti teringat nak makan nih.
tapi, nk ke sogo sana skang cam bercinta lak.
jauh. heh.

korang penah try tak ini hot n roll.
so far, aku baru try satu.
yg sweet crispy crunchy peanut.
masa sampai sini, kami antara yg pertama.
elok jer itu adik tgh membikin, tetiba pasan q memanjang.
muka rezeki kah kamiihikhik???

moh layan kronologi membikin ini kuih.
kuih ker? balooonnn....

hnr1:: the price ::

hnr2
:: tepek bancuhan tepung ::


hnr3
:: sapukan peanut butter ::


hnr4
:: tabur kacang n choc chipslapar ::


hnr5
:: lipat ::


hnr6

:: done. and almost settled ::

blogger-emoticon.blogspot.com


May 24, 2010

deco bersama eric versi puspanita bnm

ini cerita hari jumaat bila tah. laaamaa gakla about 2-3 weeks ago.
ke 2 minggu sudah. hmmmm lantakkan sana.

kebetulan, hari jumaat tu aku tak bawak beg duit uolls.
nangissss takleh gerak kemana-mana.
makanya, tapau jerla lunch kat kafe. hutang. bayar ujung bulan.
sob...sob...

tetiba teringat, hari tu gak ada event by puspanita.
diorg jemput eric leong deco deco deco.
tanpa rasa bersalah, zasss jerla ke theatrette sana.
mmg tak menghampakan. tak sesia aku korbankan lunch hour aku.
gelak jerr sepanjang event berlangsung.
sgt kelakar ok ini org, mmg tak menahan gelakkk jer aku.

ada 8 points sblm ko stat nak deco rumah kau.
8 points tu mmg aku tak kesah, since aku fulus lufus dah nak deco deco bagai.
aku just focus dkt presentation dia jer. kekekekeke.....
ko mmg kelessss eric!!!

eric1

:: sblm dipanggil naik ::

eric2

:: seeenyooommm jer ::

eric3

:: dah THANK YOU sekian ::

tips on deco deco deco : klik sini

mencegah lebih baik dari berubat. kami semua sudah, anda bila lagi?

seingat kaktin lah, kerajaan dah informed semua rakyat Malaysia
pasal vaksin pencegah h1n1 ni a few months ago kot.
katanya vaksin ni boleh di dapati di mana-mana klinik kerajaan terpilih.
tapi, memikiokan nak terjah klinik kerajaan buat kaktin pk 80kali pk dan pk.
heh. u know i know la kan.

tup tup last week kuar circular kat kijangnet informing yg staff fall under certain dept
boleh mendapatkan vaksin tersebut either di in-house clinic or
di mana-mana klinik panel bank terpilih.
provided ko kena buat appointment dulu la.
memandangkan dept kaktin antara dept yg 'kritikal' makanya
kaktin tkmola melepaskan peluang ini.
terus print itu circular dan call klinik caterall khoo, jalan othman bikin appointment.
bukan takleh terus ngamik di in-house clinic jer, tapi teringat nak hangkut whole family terus.

P5220098_640x480


hari sabtu pagi siap-siap la sefamily mau ke klinik.
appointment kul 8.30am, tapi kul 9am masih di rumah.

P5220096_640x480

:: baju borneo RM3 selai ::

sblm kuar, sempat pose-pose kat parking keta.
teringat yg pic mereka berempat bukan senang nak ngamik.
gigih gakla soh depa posing-posing.
tapi hasilnya tetapppp tak seberapa.

P5220099_640x480


especially ini budak, susah nau nak soh dia dok dendiam
kejap tunduk, kejap toleh kiri kejap toleh kanan.

P5220100_640x480


nah kau, bertempiaran lari. fatihah hat kenit tu pun kemain lagi nak lari² sama.
selagi keta tak gerak, selagi tula diorg ni takleh dok dendiam. haih.


P5220102_640x480


di klinik, cerita pasal di klinik. punyalaaaa fenin palaotak aku.
bukan pasal apa, pasal fatihah n najihah jer pun.
kakak² so far ok ok la. behave.

P5220101_640x480

seb baik sampai kul 9.20am pun, tetap dpt no. 1 nyer patient for the vaccine.
ada gak aku nmpk 2-3 org bank staff ada yg nak amik vaksin, ada gak yg dtg kinik pasal sakit. kot. ntah.
sampai nama kena panggil, en.nahar org pertama yg kena jab.
pehtu aku. sampai turn sarah dia sudah nangis² takmo.
aik, selalu dia paling 'kuat'. haisshhh...cucuk gakla nangis² pun.
memula takut gak lelain pun bikin hal. tapi alhamdulillah kejap jer dah setel semua.
agak sakit la time doc press ubat masuk, aku pun leh rasa takkan fatihah takleh rasa sakit iyer dak.
doc kata, side effect dia boleh jadi demam boleh jadi lenguh² badan.
pehtu kalau allergic dgn telur n ayam takleh amik ini injection.
oo gitu plak. pehtu, fatihah below 3yrs kena amik 2dos.
kena amik lagi lepas sebulan dos yg pertama nih. hmmmm ok ok.
janji free layansszzz.....


diakhiri dgn pic eksklusif en.nahar di jab oleh doc.
pas kena cucuk kami plan takmo balik dulu.
mau mencari susu pampers fatihah sekalian mau cari makan.

blogger-emoticon.blogspot.com

mau kemana ekkk???


May 23, 2010

Lirik lagu IWAN AF8 : VIP

tempat kelima AF8

Kau takkan percaya apa yang ku dengar
Khabarnya kau dah kecewa
Dengan diri ku yang tak luangkan masa
Masa bercengkerama bersama mu

Korus:

Oh kasih kau perlu tahu
Tiada yang penting selain cinta mu oh sayang
Tiada yang ku sanjung hanya dirimu seorang

Berikan aku peluang
Untuk buktikan padamu oh oh...
Biar pitih hatiku

Mungkin ku tak arif memahamkan cinta
Ku sangka kau bisa faham
Ku sedar cara ku tidak cukup mesra
Masa bercengkerama bersama mu

Oh kasih kau perlu tahu
Tiada yang penting selain cinta mu oh sayang
Tiada yang ku sanjung hanya diri mu seorang
Berikan aku peluang
Untuk buktikan padamu
Biar pitih hatiku 2x

Walau tidak bersama engkau selalu di hatiku 3x

Kasih kau perlu tahu
Tiada yang penting selain cinta mu oh sayang
Tiada yang ku sanjung hanya diri mu seorang
Berikan aku peluang
Untuk buktikan padamu
Biar pitih hatiku 2x

Lirik lagu MAULANA AF8 : RSVP

tempat keempat AF8

Kali pertama ku melihat hati sudah rasa terpikat
Bila kau membalas senyuman
Ku berkhayalan…
Kita berdua jatuh cinta
Kau milikku dan ku kau punya

Tapi di dalam realiti belum pasti
Ku pinta kau répondez s’il vous plaît
Jangan biar ku fikir ku bertepuk sebelah tangan
Ku rayu kau répondez s’il vous plaît
Agar dapat berakhir angan yang mengganggu fikiran

Dah tak mampu berselindung lagi
Cinta yang lahir dalam hati
Aku tahu kau juga mahu tetapi malu
Andainya benar katakanlah agar dapat mengorak langkah

Bila ku ketuk pintu hatimu
Izinku masuk
Luahkanlah ku perlu tahu
Luahkanlah isi hatimu

Lirik lagu DAUS AF8 : KENAPA

tempat ketiga AF8

Tubuhku menggeletar…
Di hati rasa berdebar
Apabila kau muncul menjelma di depan mata
Aku ketandusan kata kerana lidah rasa kelu
Ku cuba tepis perasaan tapi hati menuntut
Apakah sudah masuk musim cinta?

Katakan kenapa kau buat malamku sukar untuk tidur
Menanti esok tiba untuk berjumpa
Katakan kenapa kau buat siangku asyik mengelamun
Kepingin untuk bersama denganmu
Katakan kenapa?

Ku jatuh hati padamu…
Mataku tidak lekang tak jemu-jemu memandang
Bak kata mereka ‘Yang terbaik dari ladang’
Memberikan perasaan teruja yang menggoda jiwa
Setabah mana hati akhirnya pasti mengalah
Apakah sudah masuk musim cinta?

Katakan kenapa kau buat malamku sukar untuk tidur
Menanti esok tiba untuk berjumpa
Katakan kenapa kau buat siangku asyik mengelamun
Kepingin untuk bersama denganmu
Katakan kenapa? (ulang)

Kepingin untuk bersama denganmu
Katakan kenapa?

Lirik Lagu ADIRA AF8 : KU ADA KAMU

naib juara AF8

Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan,
Kau suluhkan sinar petunjuk,
Di kala ku kesedihan,
kau ukirkan senyuman,
Dengan penuh sabar memujuk,

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh.

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Di kala aku tak pasti,
Kau tampil dengan berani,
Membimbing agar lebih yakin,
Dan bila hidup penuh soalan,
Kau berikan jawapan,
Melengkap semua kekurangan...

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Tidak mungkin diri ini mampu,
Hidup tanpa doronganmu,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

SHAHIR juara AF8, berakhir juga sebuah episod...


Lirik lagu Single Shahir Juara AF8 - Kebahagiaan dalam Perpisahan

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih

Chorus
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

Ulang Chorus

Kebahagiaan dalam perpisahan

Oh! lagu ni mmg 'strong' sebab? sebab frankly ckp first time aku dgr lagu ni masa konsert final smlm.
melodi dan lirik terus lekat kat palaotak aku nih.
patutlaaa...semua lagu baru di konsert final smlm ciptaan KRU.
so, KRU is da best lah!

aku takder sbrg komen shahir jadi juara. he deserves it.
tp aku rasa AF8 kali ni ada sikit persamaan dgn AF3 dulu.
juara masuk balik. cuma bezanya mawi masuk masa first konsert.
shahir lak masuk masa konsert ke-9 dan mmg dia all out.
tapi, cer kita pk balik kalau both tak masuk balik most probably felix or adira akan jadi juara kan?
inilah dinamakan rezeki. apa-apa pun daus dpt third place aku suka gak. walaupun aku tatak undi. heh.
daus ni ada silent voters la aku rasa. wah dah mcm silent reader plak kan.
yerla, kalau tak cemana dia leh survived pehtu ada placing lak tu.
tahniah tahniah buat semua finalist AF8 smlm.

nk kata aku layan every week konsert tak. aku tak layan for this yr.
setakat usha-usha gitu jer. sebab apa?
ada mcm2 sebab tapi yg aku ingat sebab live bolasepak la. kejap-kejap final piala fa la.
piala thomas la. eh, tu badminton. tp termasuk gakla tu.
debaran lagi la tak tgk.
ok dah tu jer.

blogger-emoticon.blogspot.com

May 22, 2010

petang jumaat, singgah playground dan naik rumah just before azan maghrib :)

pada petang hari kejadian, cuaca sgt molek.
sepetak suara ajak anak² ke playground dulu.
diorg pun dah lama tak main-main kat playground ni.
cuaca tak menentu. kejap hujan, kejap panas membahang.
sementelah cuaca cantik ni, kasi zasss diorg bermain-main.

video

:: aksi sarah, terror gak dia ek ::


video

:: aksi fatihah baru nak berani naik slide tu ::

blogger-emoticon.blogspot.com


vaksin pencegah H1N1

tepat jam 8.30am, 22 may 2010. sepatutnya di time segini aku udah berada di klinik caterall khoo, jalan othman.
sudah bikin appointment sama itu klinik mau ngamik itu vaksin for the whole family.
tapi, masih di rumah. apakah???

en.nahar baru mandi, aku lak ngah tggu beliau.
anak-anak ngah bekpes tu ha.
tapi, kata klinik ngan umah naik keta dlm 5min sampai kan.

sementelah bank kasi cover for the vaccine kasi zassss jerla.
memula aku pk nak amik di klinik bank jer ilang ingatan lak aku ada ATM ramai kat umah nih.
heh. so, bikin di hari cuti jerla. sonang.
ngikut kata jiran aku yg baru fly ke italy sana bebaru ni, katanya vaksin tu tahan setahun jer.
dan, kalau kena bayar sendiri sekitar RM70 sekali. hmmmm takderla mahal nau kan.
tapi, kalau aku x6 penggsaaannn gaklasengihnampakgigi.

May 19, 2010

sama tak rambut kami?

entry ringan di pagi hari

noh_hujan

achudida, sama dak???
tang rambut tu jerla kot...heh


May 17, 2010

mother's day gift vs gift…gift…gift….

dgn tak menyangka nyangka buah cempedak menjadi buah nangka. tgh aku dok membizi body membuat keje kat tpt aku, almaklumlah PA bos on EL makanya surat-menyurat mmg xtra sikit la aku perlu setelkan. tetiba jengoi sorang umat ni kat sebelah. opocot mak engkau mak aku ada kat kampung gitu aku melatah. hehehe rupanya kakdina yg jengoi. seraya mengeluarkan sesuatu dari beg doraemon beliau sambil mengucapkan ‘happy mother’s day’  taraaaaa….. alamak ai, terharu aku tau kakdina sob..sob…

P5130098_640x480 :: set jagaan muka dari nutrimetics ::

kata beliau ni ‘tokey’ segala direct selling. amway lah, avon lah, cosway lah dan tak ketinggalan tokey nutrimetics gak. so, apa lagi katanya dah ada kasi zassss jer kat kkwn yg dia sayang *hugs* :)

ok setel hadiah hari ibu, dpt plak ole-ole dari pelbagai pelosok tempat. jom skodeng pic ni….

P5110093_640x480 :: ole-ole ::

memula nak citer pasal scarf tu. my boss ms KG bought it from turkey. dia bercuti first week of may aritu whole week gi jenjalan. so, kira ok laaaa ingat jugak dia kat assistant dia yg kedaung nih kan. tq tqvm boss!

P5120094_640x480 :: sori lori stoberi ::

FM ni plak, adiktiriboboy yg belikan. gi bercuti ke CH. motip dia belikan aku lori? katanya aku sebesar lori. uhuksss…tapi aku amik pendekatan positip. itu lori stoberi. kiranya aku pemilik lori stoberi itu laaa…besnyaa kalau dpt makan stoberi fresh hari-harikan. kehkehkeh…..

P5120096_640x480 :: pen n letter opener from sarawak ::

akhir sekali, 2 mendalah ni dtgnya dari negeri yg sama tapi dari pemberi yg berbeza. yg seperti lembing tajam tu *letter opener kot* pemberian one of da officer kat sini. p jalan-jalan bikin exhibition, sekalian belilah ole-ole kat opismate yg tak gi memana ni kan, rozaiman nama beliau. tq man. dan, yg lagi satu tu pen pemberian adiktiriboboybongsu yg sudah pegi jenjalan sampai ke sarawak nuuuun. ishk ishk ishk besnya ko dikyan. asiklaaa jenjalan jer keje ko kan. tq tqvm!!! haaaa dah itu jer. alamak, cemana nak ending nih….layannnsszzzz jerla. zassssss……

May 13, 2010

Renungan Pagi :)

MADAH DARI BERDIAM :

Banyak diam tak semestinya bodoh,
Banyak cakap tak semestinya cerdik,
kerana kecerdikan itu buah fikiran,
orang cerdik yang pendiam lebih baik dari orang bodoh yang banyak cakap.

menasihati orang yang bersalah, tidak salah.
yang salah adalah memikirkan kesalahan orang.

Kalau orang menghina kita, bukan kita terhina,
yang sebenarnya orang itu yang menghina dirinya sendiri.

manusia tidak akan dapat mengalahkan syaitan kecuali dengan diam.
jalan yang terbaik ialah diam kalau kita tidak dapat bercakap ke arah perkara-perkara yang baik.
Bicara yang baik adalah lambang hati yang baik dan bersih yang bergantung kepada kekuatan iman diri manusia.

Dari Abdullah bin 'Amr r.a, rasullulah s.a.w bersabda : "Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat."

*kredit to kakdina for the circulation email*


May 12, 2010

ada budak kena tinggai...kesian dia :)

at the very beginning lagi, aku mmg plan takmau bawak fatihah pegi desawaterpark tu. bukan apa, dia ni kurang antibodi sikit. cepat dpt demam+selsema+batuk. kebetulan, hari sabtu yg kakros dijadualkan dtg amik dia, dia mmg demam+selsema+batuk. memula tu,cam agak kesian laaa nak lepaskan dia pi, tapi mengenangkan kepercayaan aku terhadap achudida dlm menjaga fatihah aku lepaskan jua dgn kepasrahan....sedih



:: pic pertama yg ditag di FB ::

pada malam hari tu, mulala dpt gambar-gambar yg menggoncang naluri keibuan. hahahaha tak boleh blah. ala klang jer pun, ulang alik 3-4 kali sehari pun ok kot. actually bukan dapat, tp gambar2 yg di tag nama aku di FB. sapo laie, kalau bukan achudida punya keje. tgk kejap-kejap jerla kot. karang ada yg meraung malam-malam kang. kihkihkih....seb baik en.nahar ok. gamak dia pun pk esoknya pegi desawaterpark leh fokus kat kakak-kakak tu.



:: pic kedua ditag di FB ::


ahaaa kakros ada kasi dia ubat demam+batuk. so, hingus n batuk dia ada kurang. pehtu lekat kool-fever tu ada gakla membantu dlm mengurangkan demam yg melanda. lagipun, dok umah kakros dia dilayan secara istimewala sbb takder sapa yg ada nak digaduhkan. kalau kat umah ni, harusla gaduh ngan najihah sesado. tapi, gaduh adik-badik org kata mengeratkan lagi tak gitulove ??




:: pic ketiga just before aku dtg amik dia balik ::

petang ahad tu gak, pas balik dari mandi-manda. kami balik umah dulu mandi lagi dan kendian rebah ke katil. en.nahar kena sambung keje sebab officer yg supposed bertugas aritu emergency. bini bersalin daaa. nak taknak en.nahar kena berada di kantor jugak-jugak time tu. kami anak-banak kasi tido dulu. katanya, kalau dia tak sempat balik dia soh aku jer drive bawak 3-3 org tu ke klang, pikap fatihah.

masa aku otw ke klang, dah sampai summit pun en.nahar call katanya dia udah balik dan mintak aku patah balik amik beliau kat umah. aiyooo dah la nak tempuh jem kat summit tu berjinggut. tapi, alhamdulillah perjalanan aku dipermudahkan Allah. dlm 15min gak patah balik, selamat pikap en.nahar dan continue our journey ke klang dgn matlamat mau pikap fatihah. sesampai di klang, makan-makan lebih kurang zassss pakej sefamily pulang balik ke PJ. sekian. hmmmm mcm tak bes jer entry ni. apo apo jerla.....


heart my community