Followers

June 30, 2009

layannnnsszzz

mereka gembira dapat seketul pinano. semoga mereka dapat belajar erti sharing is caring.

*ibu ngelat mau beli bnyk² dan dan soh hayati erti sharing kan bu*

seketul itu pun sudah menge cost kan ibu RM100++, walopon ia hanyalah mainan made in china saja. huhuhu



:: best la mendalah ni, ada mic, bangku ::




:: jom kita cipta lagu jom ::




:: kakak, mau cipta lagu ke mau nyanyi?? ::




:: a-ah pun takmo lepaskan peluang ::




:: lalalalalala ::

dari kedai basikal membawa ke umah WAZ

ari ahad lepas zohor, takder aktiviti. tup tup en.nahar ajak kuar. pucuk dicita ulam mendatang. nak plak sarahaaliyah tido makanya aku bawak najihah n fatihah jerla.

upernyer, kami ke kedai basikal. uhuk, kalau aku taula g kedai beskal takdernyer nak ikut. tapi aku pasrah en.nahar dpt lagi seketul body bmx haro bike. apa-apa jerla. bak kata kakmar 'selagi laki hang minat beskal, biaq jerla jgn terminat benda lain kang lagi haru'. yerla yerla. apa-apa jerla.

since udah ada di persekitaran makanya terus ke jusco wangsamaju. mau cari donut buat achusiti. dan jua alang-alang mau melihat bb WAZ. dah lama tak ketemu. nasib baik achu ada kat umah. sempat la kitorg menghabiskan buah-buahan tempatan yg ada di umah achu tu. ada cempedak, mangga, mangosteen n rambutan *tetiba manggis transform ke mangosteen, zass jerla*. heh.



:: kedai beskal itu grrrrr tension::
:: pic disnap ketika ujan melebat ::




:: fatihah n waz sebelum mandi ::




:: dedua kontrol nak nangis. haih ::




:: mereka ::




:: abang, adik n anak² ::
:: yer, mereka adalah adik beradik ::




:: sepupus ::
:: just after take a bath ::
:: putih gebu jugak anak aku nih ek?? :: *motip*
:: hidung mewarisi hidung atok milah ::

June 29, 2009

FREE breakfast today


blogger-emoticon.blogspot.com

TRANSFORMERS @jusco, bukit tinggi

malam sabtu tido jalan kebun. plan asal mau tgk TF malam tu. tapi dah sumer keletihan plan pospon seawal pagi sabtu la plak. pepagi bngn book tiket dulu. sampai jer tpt kejadian 15min sblm movie start. dah setel sumer okla layan la transformers.

citer bes. berdentum dentam. action packed gegila. aku amik 8 seats. ada 5 dewasa, 6 kekanak. diorg pun layan jer citer ni. cuma towards ending tu, aku leh terlelap. heh, kalahkan fatihah jer tido lam wayang. aku jatuh chenta sama bumblebee. comey. mikaela pun. scene yg paling terkesan sekali ialah scene dia tggu sam online. punyala ngadap webcam tu end up user not online. sedih sedih sedih.

aksi² lain biasala. segala mak nenek keta n motor transform jadi robot kan. dekat² nak abis citer one of my gal pun sudah transformgelakguling. jom tgk pics.



:: muka-muka ceria mau nengok transformers::



:: sblm dan sesudah nonton::
::makan kat foodcourt::



:: aaliyah sudah transform jadi mikaela dlm mimpi ::

blogger-emoticon.blogspot.com


June 28, 2009

jom SKODENG najihah


hoh hah!! wat per tu B??
dendiam jer dia kat ceruk tu.




ooo bersihkan kasut dgn brush yer.
sapa ajar ni B???
yer yer tau, kasut tu cantikkan,
harusla kena menten bersih.
HEH jelir.

June 26, 2009

Tony Buzan's MindMapping course - 250609

kursus bermula seperti biasa sekitar jam 8:45am. participants this time around almost everybody aku kenal. ada tasha, ayu, kakliza, epol etc..etc. aku duduk semeja dgn kakliza, abgalim, tina, kakfazilah n suhaili. wei jue, aku mana tau si suhaili tu adik ko. adeh. tak sangka la ko ada adik kat bnm terchenta nih.

wifi kat emas 2 sgt mengagumkan. standardla aku selangselikan layan kursus dgn berwifi. kalau layan kos sokmo harusla kengantukanss kan. heh. kursus dimulakan dengan memperkenalkan diri. aku suka pasal, dpt bnyk goodies. satu fail yg ada pensel kaler, sharpener, pen dan kertas. company bernama inocrest yg difacilitatorkan oleh HK LOI.

pastu kitorang diberi 3 biji bola tenis seorang. disuruhnya kitorg menjuggle. adoiii sgt stressss. si epol dan naser antara org pertama yg mendpt gifgif kerana berjaya menjuggle. kata LOI sapa tak lepas juggle takleh balik. takoooottt.

acara juggle ni dibuat setiap kali selepas break. dan aku ttp la tak lepas. just sblm makan tengahari ada aktiviti melukis muka sendiri plak. urrgghh sekali lagi tekanan melanda. gimana mau lukis muka sendiri oooii. gigih plak kuarkan lesen tiru muka gambar di lesen plak.

oh! baru tau yg mr tony buzan's ni, dia tulis buku pasal mindmapping ni katanya, otak kita boleh dibahagikan kepada 2 bahagian yakni, bahagian kiri otak (L) dan kanan otak (R). bahagian L otak kita selalunya fokus kepada yg logik sahaja. contoh yg mengikut urutan seperti A,B,C.... dan 1,2,3...yg linear jer kekdahnyer. manakala bahagian R plak lebih kepada imaginasi, seni dsb.

menurut LOI, kita rakyat MALAYSIA selalu memfokuskan kepada hafalan iaitu jelas menjurus kepada penggunaan otak L sahaja. betul gak. contoh kita study just for da sake of nak lulus exam. semua tu kkdg kita hafal jer bukan kita faham pun. since aku dah abis zaman exam dah malas nak elaborate kat sini.

memandangkan ini baru hari pertama kursus tersebut, aku takmo la tutup lagi n3 nih. errrkkk ke pasal aku tak tau nak end nyer cemana. eh chop, ada homework daaaa. satu kena pektis juggle n dua kena wat mindmap one of da chapter dari buku si en.tony buzan. zasss jerla.



.: di awal pagi, permulaan slide:.




:: goodies::
:: pencil kaler tu cap MAWI ::




:: session menjuggle ::




:: gigih ::




:: ada ke cam muka aku?? ::




:: lunch time!! ::




:: my first mindmap ::

June 25, 2009

makan versi A-ah

video


video

sejak kompom leh duduk n dah ada gigi nih,
a-ah selamber jer makan.
biskut tu dia leh abiskan seketoi tanpa comot.
*comot sesikit la, tak cam dulu abis terpalit*
syabas anakku sembah.


June 24, 2009

aku BERKURSUS

dear ALL, please be informed that i will be on course from 25 - 26 June 2009.
The course titled TONY BUZAN'S MIND MAPPING. Wish me luck!!!

blogger-emoticon.blogspot.com

DJEPOI dpt pengganti....

amboi brodj kita. dpt wit terus zasss beli lappy baru kan. katanya takleh idup tanpa lappy. tengahari smlm terjah digital mall kekonon mau servey jer. tapi terjerumus jua setelah 3-4 kedai kami masuk bertanyakan pasai lappy. tapi memandangkan brodj mmg dah jatuh cinta dgn satu lappy cap HP, masuk memana kedai pun lappy tu gak yg dia pandang.

aku pun, masuk jarum la. dah asik tanya jer ok tak, ok tak. tanya aku ok jerla. las las kat kedai notebook zones at last dpt gakla seketoi. brodj beli cash weih. ishk ishk ishk manyak luit loorr. aku hanya boleh memandang jerla.

eh tak tak, aku pun dpt gak. seketul multimedia headset cap sonicgear hasil kesalahan teknikal yg dibikin oleh si penjual lappy. dia sudah wat citer dongeng di situ. not good, not good. so, sebagai gantirugi kepada masa dan keeksaitedan kami, makanya dia didenda kasi 2 ketul headset. nasib..nasib.



pics semasa urusan jualbeli.




notebook HP.
sonicgear multimedia headset.

gift2 sempena larian si cilik

aritu masa gi makan rojak buah kat taman jaya, makcik penjual rojak sudah speku. katanya penat budak-budak tu lari yg tak menang tak dpt apa-apa kesian diorg. aku pun angguk-angguk jerla. upernya spekulasi makcik tersebut salah sama sekali. arini, sarahaaliyah sudah bawak pulang hadiah saguhati sempena larian tersebut.



trofi dan magazines.



trofi close up.




eh, apa yg diorg xcited tu.




oooo men iPod ibu ek.




sarah la jadi 'taiko' men game boling.
terror gakla dia men.
layan.


June 23, 2009

bila PETANG menjelang...

bila petang menjelang, perut pun meragam. nak plak dlm sejuk ekon melampau. kubancuh teh o panas. tapi ini teh bukan sebarang teh. teh dtg dari cameron. berperisa stoberi lagi. bila bancuh tu, aroma teh n stoberi diadun menusuk ke dlm lobang idungku. heh. tq zaki!!!



ada dried stoberi jugak.



ditemani dgn sebungkus biskut.
zasss ajer ler.

blogger-emoticon.blogspot.com


fatihah dan bangku


boleh di tolak



boleh dinaiki.
sesuai sekali untuk age fatihah.
pic dari site playskool.


actually, masa aku di bangsarvillage las friday aku ada la belek-belek satu mendalah nih kat toys r us. disebabkan aku perlu ber teksi balik, makanya tak jadi.

tapi smlm, tgk fatihah enjoy jer ber bangku gini rasanya tak payahla kot belikan dia playskool tu. hahaha keji ok ibu dia!!!


video


blogger-emoticon.blogspot.com


June 22, 2009

sarahaaliyah dan LARIAN SI CILIK @taman jaya, PJ

ini dinamakan update bergambar sahaja. dlm mode kemalasan. zasssss.....



*pic diambil semasa merempit dgn en.nahar dan najihah*



*don't do this alone*






amik pic pentas dan juruacara.



sarah dan aaliyah bersama rakan se tabika.









masa ni, lagu NEGARAKU berkumandang.
sarah marah aku tak berdiri bebetul.
dah sibuk mau ngamik gambar, cemana nak diri bebetul.
*majmuk sggh, semua ada*







apa yg dia seronok sgt pun tak tau.
aaliyah standard, malas nak layan aku amik gambo.




najihah suker jer dpt pau air grape.




*rojak buah ala-ala*




en.nahar tak puas ati.
ari ahad nyer kena berpanas dtg sini.
nasib...nasib.




najihah muka notty.


heart my community