Followers

February 28, 2009

pagi aku membawa ke tengahari

di pagi hari, semasa dok layan surfing kat tenet, tetiba aku rasa cam besssss jer kalau dpt ripit sale kat isetan smlm. dan dan tanduk setan syaitonnirojim aku naik. aku trus rachun achikmimi. tanya² kot kot dia nak cari brg for hantaran. dia pun on. zasss anto sms ke bbsitter. ppgs pun sporting jer arini, mau duduk sama bbsitter. so, pengembaraan aku arini bersama fatihah n achikmimi jer. midV n da gardens here we come!!!!



jalan gasing sedikit jem pagi tadi.
fatihah menten comey walopon belemoih ngan parut² campak sana sini.




dlm da gardens.
terus terjah counter clinique. achikmimi setia ngan clinique happy.




akhirnya fatihah ketiduran akibar keboringan sbb hanya mampu melihat ibu n achik makan. tido lagi bessshhlove


lepas jenjalan pegi balik dlm isetan, kami sudah kelaparan tahap naga langit ke tujuh. hasil baru dpt satu set perfume achikmimi jer. kami terus terjah the chicken rice shop. makan sehingga abis licinlapar. dah setel makan zasss ke jusco plak. kat jusco dpt set perfume for men se set. pehtu henbeg achik. cari kasut nikah/kawin and hantaran nan ado yg sesuai. haih, kena xplorace lagi la nanti. suker jer.....


diakhiri dgn segelas sedang ice blended black forest kopibeng. nyum nyumcelebrate



kuar dari midV kami ke jalan duta plak. amik tiket achikmimi n najihah nak balik loq staq minggu depan. beli tiket bas transnasional. otw dari jalan duta nak balik PJ, dekat klsentral sana, tetiba jalan mcm jem pelik. rupanyer ada eksiden. tapi aku rasa tak serius kot. ala² penggeseran keta ngan moto saja. eh, tapi aku ada dpt gak samting for myself hasil ngendeng² dari achikmimi, kalau nak tau pebender nyer yg aku dpt next entry eh.sengihnampakgigi

February 27, 2009

adeh, lotihnyer....

tetiba dtg angin mengong tingin nak makan grilled chicken kat tony roma's. kompol² ahli majlis ada la lagi 3 org nak ikut. so total kami berempat la kuar tadi.

12.30pm on da dot zasss ke midV. traffic adalah good dan parking ada senang. terus terjah tony roma's. belek² menu sumer² kami amik set lunch.



da menu



grilled chicken with rosemary sauce and pasta pe kebenda tah namanyalol
drinks sumer pun amik ice lemon tea...nyum nyum

dah setel makan. sumer pun pakat terdampar kekenyangan. ada sorang ahli majlis nak cari kasut. aku plak nak terjah isetan dgr kata ada cardmember sale. apa laga, bertempiaran 2 org ke JUSCO aku n lagi sorang ke isetan jer. jenjalan cuci mata. masa dah time!!!! dah berkumpul sumer nak pulang dah ready lam kete ada plak kejadian yg tak diingini berlaku.

sorang ahli majlis, dia ada beli jam. kekonon dah masuk lam kete nak tunjuk la jam nyer. sekali bukak kotak kosong. huhuhuhu. pakat la turun balik teman ke JUSCO. dan hasilnyer pukul 3.10pm kami sampai opis tadi. sekian.


saat kelahiran najihah nur'alimin mohd. nahar


alang-alang dah pos video dia masa umur sebulan lebih tu, ni aku nak pos gegambo dia plak saat dia dilahirkan ke dunia ini. ingat kot aku takder gegambo lam labour room, upernyer ada. aritu baca kat blog eera masa dia melahirkan syasya. so, aku pun nak berciter kronologi aku melahirkan najihah. sarah n aaliyah dulu blum ada digital camera, gambo² masa diorg bb ada jer, tapi pakai kamera hp yg VGA sajo. ok back to the future story.


gambo aku just lepas aku melahirkan dia


kekonon masa aku p register kata nak bersalin ssgt tu, upernyer blum. blum ada bukaan pun. masa tu aku ngan mak. seb baik mak ada masa tu. masa tu sekitar jam 8pm 9May 2006. so, diorg kata aku warded dulu esok depa nak induce. blasah jerla pasai aku ni masa ujung² peknensi aku letih bawak perut. perut memboyot badan dok beso tu gak. cemana nak kendong perutfikir? tu yg tak sesabo nak bersalin tu. sama la kes ngan fatihah.



her first feeding.
mak terharu dpt nengok sendiri cucu dia kuar.

masuk labour room sekitar jam 6am pada 10 May 2006. ditemani oleh mak n en.nahar. dah clear perut segala, diorg pun drip la aku. masa ni dah leh rasa contraction. alhamdulillah, induce itu begitu membantu. elok jer bukaan 9cm-10cm, diorg pun calling² dr.nora. blum sempat kaki aku depa letak kat tpt yg sepatutnyer, choih bb kuar. habis darah, air ketuban segala terpercik kat suit cantik dr. nora. nes² tu dpt jelingan maut manja sedas dari dr. nora. masa ni dr. nora cari en.nahar. upernyer dia lari kuar dari labour room. takut darah la tu. aku dah tak dulik, mak aku ada dah cukup. thanx momlove. yerla thanx jugak la kat somi terchenta aku en.naharlove. so, selamat la kuar bb gal yg berkeberatan 3.72kg. tepat jam 10.38am.



ini time diorg nak soh dptkan bau pertama dari ibu.
mmg just after bb kuar dari perut.
*eh, patut gambo ni dulu baru gambo atas, zasss jerla*



najihah masa kuar, rambut dia sgt lebat.


ini just after bercukur. jadi la si botak.
dan skang rambut dia adalah sikit dan halus².
janji ado rambut.


February 26, 2009

sarah n aaliyah plak once upon a time...

video

besla dpt upload video si kakak² kekecik dulu. cam comey jer. skang ni??? huhuhu comey gakla. pangai laaaagiii comey. hiks....

fatihah lagi...

video

kali ni lagi laju dia. jom layan.....

aku yg terkejut di pagi hari

Adusss…tension nyer pepagi ni. Masa otw dari jalan gasing tadi. Depan UH ada tepik lite. Pagi ni ada polis jaga. Masa aku sampai situ, polis tgh gawang² suh jalan. Aku pun pecut la sikit. Nak elak lubang, aku teramik sikit kanan jalan. Dan aku pasti di kanan aku jua tiada kereta. Tapi aku terkejut, pasal aku terdengar hon panjang. Aku toleh kanan, ada keta kancil berpelekat P dinaiki oleh 3 org budak pompuan. Aku rasa diorg pun ingat diorg laju la tu (diorg tak tau ker keta aku enjin TURBO)!!!

Sedikit tak berpuas ati pasal diorg hon aku, aku dpt potong diorg balik sambil tgk sinis jerla kat diorg. Eh, diorg plak tak puas ati ngan aku bila aku tgk centu. Diorg kejar aku sampai nak sondol² keta depan. Aku ingat dah nak sondol keta org tu habis la takat tu. Rupanyer diorg kejar aku sampai dekat u-turn bawah ramp baru tu.

Siap benti tepi keta aku, si minah driver turun dari keta jerit kat aku ceni ”ko, ckp nak brenti kat mana??” dgn gaya ala² samseng road bully kekonon nak ajak setel la. Tak pun nak ajak lawan tarik rambut tumbuk. Si minah sebelah tu pun kemain lagi dok jerit² kat aku. Minah yg dok belakang pakai tudung, putih² mcm seriau gak ngan apa yg jadi. Sedikit terkejut dgn insiden yg aku tak jangka ni, aku just ckp ceni ”ko hon aku” bistu, apa lagi ko nak??

Luckily lampu hijau, aku just u-turn then aku pandang lagi kat diorg sambil wat isyarat gila kat paler. Serius aku terkejut ngan apa yg berlaku tadi. Sambil bermuhasabah diri. Salah aku kah???

February 25, 2009

tag initial nama - T

aku kena tag ngan azure,

The rules:
It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours and tag twenty people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question. Have fun! Don't forget to post it!

1. What is your name: aku amik urup T...initial nama blog aku
2. Four letter word: Tiny
3. A boy's name: Taufeq
4. A girl's name: Tati
5. An occupation: Technician
6. A color: Turqoise
7. Something you'll wear: T-shirt
8. A food: Tauchu
9. Something found in the bathroom: Timba
10. A place: Timbaktumrgreen
11. A reason for being late: Tido
12. Something you'd shout: Tampaq kang!!!
13. A movie title: The Pink Panther
14. Something you drink: Tea
15. A musical group: The Moffats
16. An animal: Tiger
17. A street: Tun Tan Cheng Lock (Jalan)
18. A type of watch: Titoni
19. The title of a song: Tatirana (aiyoookk lagu zaman bila neh)

ala sonang yo tag ni...sambil pejam mata jer jawablol

gara² tingin nak makan ikan salmon



huhuhu, tak dpt ikan salmon dpt ikan kod. jadikler dari takder kan. tengahari smlm lunch sama mya n idajelita kat lanai. kami aim nak makan ikan. dan yg paling penting itu embun menitik. adusss menitik² aleyo akubiggrin. mmg marveles tahap tehapa².

asik la dok berciter suka sama ini sagu gula melaka, ada la 2 org kawan aku sudah kasi resipi. dari penceritaan mereka itu adalah sgt senang mau membikin sendiri ini sagu gula melaka. tapi apakan daya, sehingga sekarang hasilnya belum kedapatan. haih.....sad

najihah, once upon a time....



video

nama saya najihah nur'alimin mohd. nahar. saya dilahirkan di Pantai Medical Centre, KL pada 10hb May 2006. saya adalah anak ke3 dari 4 adik beradik. semasa video ini dirakamkan, umo saya sekitar sebulan lebih. sekarang saya sudah ada adik yg berumur nak masuk 6bulan. saya sekarang adalah sangat nakal. ibu, kadang² letih dengan saya. saya adalah anak buah kesayangan achudida. kalau achu datang jer umah saya, sayalah org pertama yg achu cari. kdg² bosan jugak pasai achu ngan auntie long suka usik saya sampai nangis². huhuhuhu


February 24, 2009

kad kahwin



tadi kakct balik dari hq. dia kasi aku satu kad. dari envelop dah tau la kan kad kahwin. tgk ke nama dah leh agak dah si roro. dah tgk nama penuh kompom la mamat tu. si shahrul bahtiar abdul rahman.

aku kenal mamat ni masa aku join induction bnm awal tahun 2002. gambo kat atas tu kira memasing masih muda belia la. pk² balik, aik...roro aku dah 4anak ko baru nak kawin? takper, janji kawin kan. apa² pun aku ucapkan tahniah insya-Allah takder aral aku g la wedding ko nih. tq ssgt pasai ingat dan sudi gak mau jemput kawan ko yg terdampar sepi kat sini. heh. tapi kan kalau nak g belah pompuan aci tak? pasai dekat jer ngan umah aku (taman dato' harun). macam la subang jaya tu jauh no ek. zasssss......

kucing kah itu??

smlm, masa aku tgh belek blog aku nih, si sulung sudah dtg dekat. tunjuk samting kat aku. cuba korang nengok. ada rupa kucing tak?love



bu, tgk ni sarah lukis kucing. belang² ko kucing dia....erkkk....tepuktangan

petang smlm aku tingin nak makan laksa

tepat jam 5.30pm aku pun terjah la opis achik mimi. motip?? nak ngamik dia pulang la. tiba² tekak rasa nak makan laksa. tapi takder idea katner. tanya achik mimi katner ada pasar malam. malangnyer, takder yer tetuan dan pepuan pada arinisedih.

tapi achik mimi sajes ke d'desaria sajer. aku pun apa laga, zassss. niat nak terjah old town. tapi aku rasa takmo la. nak cari laksa ala² kampung gitu. dan dipasangkan plak ngan teh 'o' ais limau.



pergh!!! itu yg mampu aku ucapkan pas pekena itu laksalapar. mmg menepati selera tekakku. dan pasangan teh 'o' ais limau itu jua sungguh manthop n malathop. achik makan kotiau sup jugak sedap. sempat gak aku sip sip sirap dia. sedap jugaksembah. haih

syabas restoran d'desariatepuktangan. walopon rupaparas restoran mu itu tdk menggiurkan, tapi makanan² mu sggh lazat jua. aku ada gak menapau nasi putis n padprik ayam utk kekanak di rumah. syedappp!!!

*ni yg susah ibu² malas dan tak reti masak ni, asik membeli jer*senyumkenyit

February 23, 2009

edisi TERJAH!!!!

tengahari tadi. sekitar jam 11am aku zasss kuar. cari makan aar. lapolapar. tak tau kemana aku ke IOI mall saja. jenjalan cuci mata. beli la spentot kat PPGs satu set 3 ketul. jadikla. pehtu terus masuk pizza hut amik set dia yg murahss tu. aku amik set nasi. masa nak bayo, ada insiden ala² gadoh kat kaunter. yg aku pasan, makcik ni sudah hangin ngan sorang supervisor pizza hut tu. dia ter'bertuh' (tak tau sila rujuk org utara ya) bahu makcik tu dan menonong masuk dapow. makcik tu sudah hangin pasai dia rasa dirinya yg 'emas' tu diperkotak katikkan. sudah la kes makcik tu. malas plak nak citer kat sinijelir.



dah rasa penat jenjalan. aku pk nak blah jerla. pehtu tup tup idea bernas aku singgah. lagian aku blum pun visit selepas dia bersalin. aku terjah jerla. ingat² lupa la plak umah dia. nasibla. jumpa, alhamdulillah. tak jumpa aku balik la. aku berjaya jumpa dengan sekali cubaan jer. yeayyyymenari tahniah untuk diriku.

aku masuk dalam lepak², sembang², usik², amik gambo seround dua dan cubit² sikit itu anak² teruna aku pun pulang. sekian citer aku tengahari tadi.sengihnampakgigi


ni anak² sapa nih, cuba angkat laptop???gelakguling
kelihatan samsung 42" nya yg tersergam di situsiul

kes org kurang pengajaran..bak kata MV

tadi terbaca entry kat blog MV. dan dan aku tingat satu kes adik aku citer tadi masa kami tgh bekpes kat kedai mamak. las wiken dia (achik mimi) n kakros p la jalan TAR. nak cari net untuk wedding dia la. niat di hati nak servey kat J*K*L. sebelum tu diorg ada la menyinggah kat kedai² berdekatan sesambil menuju ke J*K*L. yg diorg tgk range net tu dlm RM35-RM45. so, dah kata nak tgk kat J*K*L kan, diorg pun pegila tanya.

masa achik mimi tgh dok belek², ada la sorang promoter pompuan ni sudah mampir. dia tanya la, nak cari apa. achik mimi ckp la nak cari net for wedding. dia pun sudah tarik achik mimi n kakros ke satu sudut, dan sudah pomot satu net. tanya² brp rega net tu. RM200hah. hoh!! gilos.

diorg cam tak puas atila. tanya naper mahal sgt kan. dia katala ini kain jenis bla..bla..batu pun bla..bla... terus dia ajak jumpa supervisor nak tanya kot kot leh kurang.

boleh kurang takat RM180 jer. pehtu si promoter ni tanya la. brp bajet achik mimi kan. achik jawab ada la bajet. pehtu si promoter ni jawab apa tau "hah, kalau dah ada bajet, naper susah no nak beli?". pergh, tanpa rasa bersalah stetment tu kuar dari mulut dia kanmarah. takkan la achik n kakros kata bajet diorg lam RM35-RM45 sedangkan rega net yg dipromot sekitar RM200. mmg kurang pengajaran la itu promoter. las las mereka meninggalkan tempat kejadian dan terus membeli net yg berharga RM35 kat kedai berhampiran awal tadi. net yg lebih kurang sama jer. kaler putis berbatu bata.

p/s moral of da story, achik mimi bukan artis yg perlu memakai benda² umpama kain or batu batan yg bukan². heh....


mereka sangat addicted dgn...



...ini kartun. pagi petang siang malam nak ngadap kartun ni jer. kkdg susah ati gak. ishk, kalau sampai sekolah sok pun dok suka ngadap kartun lagi cemana??tension

tapi nak kata kat depa saja pun tak kena. kkdg aku ngadap gak kartun ni sampai ternganga mulut²sengihnampakgigi

p/s tau tak kartun apa tu???fikir


heart my community