Followers

December 31, 2008

budak kegemaran ramai...

ini budak namanya najihah nur'alimin...
skang menjadi kegemaran long, achik n achu dia...
nak kata baik sgt tu tak taula...
sbb kalau dgn aku n bb fatihah, dia adalah sgt di luar jangkauan otak normal berfikir...
aduusss.....

gambar2 ni sumer diambil masa long n achu kidnapped dia
pas anto sarah n aaliyah...
diorg kidnapped dia bermalam di johan setia, klang...
sggh seronok ini budak...
segala apa yg dia nak/yg dia tak kata apa pun org kasi....


sesi memilih cd/vcd/dvd...pandai ke tu pilih???
amik citer apa pun...
gambo tgh yg berselimut bagai itu adalah semasa...
dia di kidnapped plak oleh achik balik kg bebaru ni...
kesimpulannyer skang dia adalah juara carta antara anak2 buah....
sekian.

rezeki di pagi hari...

This is to inform you that MR MOHD NAHAR DAHALAN has transferred RM***
to your Maybank account on 12/31/08 07:06:11 via Maybank2u.com.
Please check your account balance.

This is a system generated email. Please do not reply to it.


Terima kasih bang...syukur..syukur... *dah amik dah..nk bayo utang*

December 29, 2008

antara kejadian menyayat ati di klang...

video

inila kejadian itu...
sungguh kejis tau ibu2 menakan dia nih..merajuk
usik sampai keriau2...
huhuhu..


video

smlm, di umah kakak sulung aku ada kenduri...
ekceli birthday party + doa selamat...
kami pun berduyun la pegi...
sian fatihah asik kena buli jerr....sedih

aktiviti smlm...

smlm adalah hari yg memenatkan...penat
stat dari kul 10.30am...
bawak budak2 register tadika...
pehtu bekpes kat kedai mamak...
then zasss ke kota dam...
pikap my SIL bawak p umah SIL kat wangsa maju...

sampai dah tghari....
tung tang gedebuk gedebak...
pas lunch makan nasik lauk daging masak toyu...
zasss plak ke kota dam anto balik SIL...
pehtu balik umah dah memasing flat...
pakat terbongkang...
malam ada lagi agenda....
kenduri umah kakak plak kat johan setia, klang....

samakah???


balik dari umah kak ros smlm...
tetiba somi memulakan bicara...
seraya mata aku dah nak tertutup...
yerla, dah kul 10.30pm time tu...

dia gitau, ari sabtu lepas...
tengahari, sekitar kg. baru...
nak lunch katanyer...
sedang dia duduk...
dia perasan la ada sorang mamat lalu bakang dia...
menuju ke motor mamat tula...
tetiba dia cam perasan mamat tu stop n stare kat dia...
dia pandangla...kot kot dia jua mengenali mamat tu...
ishk, dia tak kenal...dia tunduk balik...
tapi perasaan diperhatikan tu masih tebal...
dia pandang lagi kat mamat tu...
mamat tu masih dok pandang maut gak kat dia...
adoiii...cuak nya, apsal la mamat nitension

harusla dia kekecutan jua di situ...
apakah salah dia...
sekali mamat tu bersuara...
"kau ni akmal ker"....
somi membalas "hoh, bukan aah..."
mamat tu tak puas ati "bukanka,.. muka sama..."
somi kata lagi..."bukan...."...
zasss..mamat tu pun blah ngan pasaan tak puas ati...

aku usik somi, kata naper tak ngaku yer jer...
pehtu tanya ngan mamat tu, naper??? nak amik gambo ker???...
hehehehe....

so, teori dj epoi dan ada sebilangan family aku yg kata muka somi cam akmal rizal tu...
ada la kebenerannyer, sampai org luar pun tanpa segan silu boleh p tanya somi direct...
huhuhuhu...yg penting akmal rizal takderla glam sgt pun...
*matikla kutuk akmal rizal* ampuuunnnnsembah

December 28, 2008

hasil2 dari IOI mall...


aku dan amal tiadala hala tuju yg specific ekceli...
tapi aku cam mau mencari sepsg kasut baru...
sudahnyer ter beli lipstik n ini lipliner...
murah2 jer tinggai pas sale...
itu lipliner tinggai RM5, makalana itu lipstik RM16.20 sajork...
murah kan....


pehtu terjah plak reject shop...
kata ada sale kan...
rompers ni aku dpt dgn rega RM4.77 saja pas 70% disc...
pas rounding up jadiler RM4.75...errrmmmfikir
nk apa lagi zassss jerla...

ibu's day out hari sabtu - part 2

amboiiii...member aku skang...
kemain lagi...dari kelisa dah hapgred ke suzuki swifttepuktangan
syabasss beti..syabassss...sembah
merasa la aku naik swift...menari
harus jakun sekejap di situ...
sesambil berpk, sebila plak la aku pun nak up keta sendirigarupale
sabo jerla yer zamihartinisengihnampakgigi
jom tgk pics jerlaaa....zassss


curi2 snap interior swift....


pas balik dari umah farah...kami singgah IOI japs...
jenjalan cuci mata...ada gak hasil yg aku dpt...next entry yer...
pastu kami pun bersidai la kejap kat kedai kopi nih...
elok plak tekak memasing nak minum natang nih....
sesambil bercerita berita terkini memasing...
mengadu domba, meratap bergembira...
rasa dah broing, kami pun angkat montot blah laaa....


zasss p amik anak2 kat umah bbsitter...sempat la amal naik kejap...
layan gambo sekitar umah aku yg berselerakan nih...
apa2 pun mal, lengkali kalau free2 kita kuar lagi ek...
yg penting hang dtg amik aku...
aku insya-Allah ok..sesekali kan...peluk
tq bebeh....

ibu's day out hari sabtu - part 1

arini aku ada plan baik punyer...
memula cam ralat gakla...
sapa nak jaga budak2?...
amal ajak p jumpa farah sblm dia fly balik jeddah...
aku pun mmg tingin banget nak jumpa minah nih...
selalu dok komuniket via facebook, YM or blog jer...
member masa ASMA dulu...

sms ke bbsitter dgn harapan dia ok leh jaga budak2 japsdoa
alhamdulillah dia ok...menari

spt dijanjikan, amal dtg jemput aku seawal 9.30am...
mmg plan nk kuar awal pun...
pas dah anto budak2 segala...
zassss ke midV...
bekpes kat kfc dulu...
sekali plan bertuko...ke umah farah saja kat puchong...

sampai jer apa lagi, adegan photoshoot laaa...
hehehehe layancelebrate


sumer pics di amik oleh balqises farah...esep for gambo diorg tula...aku amik...
minah ni walopon dok preggy menten lawo!!! kenit jerrr....
*pasni hang balik mesia lagi harussla hang belikan kat aku samting kan*ihikhik

December 27, 2008

rombongan ke umah achu tie...

ari jumaat...aku amik cuti..
saja la menghabiskan annual leave terakhir pada taun 2008 nihpeace
tipon somi yg sedang bekerja ajak jugak2 ke umah ct...
dia kata ahad plak nak p...
so aku okla lepak2 jerla sesambil layan tenet...
tup tup dia tipon soh siap...
masa tu dah kat maghrib...
aku pun zasss jerla, dgn tujuan ke umah adik dia tu nak tgk bb baru....

masa otw ke wangsa maju, boleh plak selisih ngan si penggila pink nih...
bawak keta kemain lagi...streeet jer ke depan tak toleh kiri kanan dah...
aku kaco dia kat hp pehtu sempat plak dok update via cermin keta memasing...
pehtu berpecah mengikut haluan memasing...
sampai jer destinasi...terus terpa bilik cari bb...
terus berlaku adegan photoshoot...layan pics meh...


pelbagai reaksi rupa bb yg blum dikasi nama officially....


posing ngan sepupu sepapat...atok n achu...
more kaverej kalau rajin klik2 kat sini yer...

December 26, 2008

gambar2 fatihah terkini...

atas permintaan auntie mieza (skypers)...nah aku boh 2 ketoi gambaq dia...

rindu

ni plak sian..masa dia demam panas giler....dah tgh malam...aku dok mengadap dia tak tido...dok letak air kat paler...sedih

kami ke Taman Melati...

kami meneruskan perjalanan ke taman melati sekitar jam 4pm...
sampai jer terus terjah apa yg ada kat umah mak ndak tu...
sekali makndak gitau ada kek...lapar
nyum..nyum yg penting chocolate indulgence from SR...
achu cik yah yg beli....
special for anak2 buah yg dtg nih....menari
jom layan pics jerla...


gambar otw....
sekitar lam umah mak ndak....


da cake...
kanak2 riang ria dpt makan kek...sodappp....


gambow2 gewdiksss....

thank u to achu cik yah pasal da cake...
thank u tok ndak pasal layan da kids yg hebat melasak itu yer...

p/s achu tie, tak sempat lagi kami p tgk bb...nanti nak ajak abg nahar sekali, xmas dia keja....

December 25, 2008

aktiviti pada 25hb Dis 2008...

bngn pagi..somi kena keje...sedih
sungguh sadis ok...nangih
memandangkan si sulung n si tengah sudah balik...
si najihah plak kakak aku import balik umah dia...
tung tang tung tang las las aku decide nak bekpes kat luar...

kami bekpes sik mak kat KFC jalan universiti...
pehtu ingat nak terjah TESCO japs...
zasss p kota dam....
soping ala kad jer....
pehtu zasss balik umah...
pas pekena eskrem sorang semangkuk...
sumer terbongkang....
aku layan pc japs....
sementara tggu kakak aku dtg...
kami akan ke mana plak yer???
errrmmmmfikir

December 24, 2008

kisah anak-anak...


since bbsitter kat spital lagi...
anak sulung n second aku kan aku pos ke klang...
umah kak ros...
smlm, adik aku dida sudah anto gegambo diorg bergumbira di sana...
amboiiii, kemain lagi kan...
lepas bebas...kalau kat umah aku nih susah sikit...
nama pun umah tinggi kan...
umah kakak aku tu umah teres, nak nak plak taman permainan bebetoi depan umah dia...
harusss la bergumbira jer diorg...
sepupu diorg anak kakak aku tu pun sebaya jer...
bess la ada geng...
jom layan mms yg aku dpt tu....



sarah, aaliyah, ain dan aina

ishk..ishk..ishk anak sapa la neih??

tapi smlm sarah sudah menyentap...
ceni kisahnyer, adik aku nak wat YM call...
so si sulung ni sudah standby la nak ckp ngan aku...
sekali ada technical error...
so, tk dpt laaa...
kakak aku plak wat 3G call...
sekali lagi takder rezeki...
line 3G kat umah aku udah ilang...
sudahnyer ckp mulut jer...
suara dia ala2 bergetar gitu...
udah sayu2...aku ckp la kat dia..
'esok (arini), pas ibu abis keje..nanti long anto kakak n adik balik ok?'
slow jer dia jawab 'ok'...
pehtu ckp plak ngan si tengah...
suara si tengah menten gembira jer...hmmmm

apa hasil yg aku dpt??? *my retail therapy*

takderla mender pun...
adik aku sibuk nak perfume...
pasai perfume dia aritu aku udah kasi mak aku...
aku janji nak beli lain kat dia..
tapi wit dialaaa...
dah alang2 kan up gakla aku se'bundut'...ihikhik
hehehehe


miracle n hypnose by lancome...murah jerk ada offer baiknyer kat sogo skang...sesapa teringin nak perfume baru moh la kiter ke sogo...setan


bukan pasai apa...nak kan free gift nyer jer...tapi kira oklaa..dpt miniature n sample2 perfume...nyum2 leh pst..pst perfume barucelebrate


December 23, 2008

aku lunch dgn fifie...

ada samting yg aku beli masa kat sogo arini...
tapi yg tu next entry la yer...
jom layan pics masa lunch kat nando's ngan fifie tadi...menari


usaha keras nak amik pics pakai timer...
itu jerla yg dpt...jadilersengihnampakgigi


aku nyer grilled chicken stripes with rice n fresco salad...fifienyer 1/4 chicken wif 2 sidelines chips n coleslaw....both wif sparkling apple...
beb..saja letak gambo ko beso2..pasal ko banjer tadi kan...nenanti ko banjer lagi...senyumkenyit


fifie kekonon diet..eh bukan-bukan....
nak kurangkan makan katanya..sudahnyer, licin juaaa!!!siul

heart my community