Followers

September 26, 2008

pulang ke kampung berhari raya...

esok pepagi sabtu aku n family akan pulang ke KEDAH...di kesempatan ini aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA ... MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada sumer...aku akan bercuti hingga 10hb oct...bergantung pada keadaan dan masa insya-Allah aku balik keje awal kot...doakan perjalanan kami selamat pergi dan selamat balik...assalamualaikum...

SmileyCentral.com

bye!! have a safe journey....

acara menjemput insan istimewa itu...

dah selesai shopping segala..kami terus la ke PPOC nak amik insan istimewa ini...dia yg bernama kasmah...kalau tak silap aku la...campow taun ni dah 5 tahun berturut2 dia pulang beraya bersama kami di kampung di Kuala Kedah...kesian dia ni...idup sebatangkara...since PPOC akan ditutup kakak aku akan dtg jemput dia dan bawa balik sama2 ke kedah...
inilah insan itu...dia ni attached giler ngan kakak aku...dia panggil kakak aku puan ros (walopon umur kasmah dah 40++)...alkisah kakak aku sblm jadi cikgu...dia jadi warden kat umah oku ni...sumer residential kat sini mmg masyuukk ngan kakak aku...aku penah duduk kejap kat sini masa mula2 kawin dulu...sempat juga kenal ngan mereka2 ini dan paham serba sedikit ttg insan2 istimewa di sini...
walopon diorg oku, tapi diorg ada family, family dtg tinggalkan kat sini pasai kat sini ada aktiviti yg sesuai dgn diorg...so, mcm kes kasmah ni...dia mmg sebatang kara...masa kakak aku citer kesah idup kasmah ni...tersentuh gakla naluri kemanusiaan aku..huhuhu...bersyukurlah kita dgn apa yg kita ada...amin....


* Kasmah

* PPOC - Persatuan Pemulihan Orang-orang Cacat aka Rumah Insaniah Dr Siti Hasmah

shopping secara ad hoc di OUG part 2

dah sampai OUG...terus la terjah children department...adoi susahnyer la hai nak cari suar kat anak2 aku ni...4-5 tahun...pilih2 panjang plak kaki...pilih2 pinggang plak beso...ishk, las las dpt la 2 ketul...blasahla..janji ada nak pakai ngan shirts yg aku beli aritu...luckily adik aku ikut..dia yg banyak gendong fatihah...sbb buggy dok lam keta aku...malas la plak nak g kuarkan...

aku tak pasan spnjg aku dok soping tu...adik aku wat mcm2 kat bb fatihah, memontang minah tu tido jer....dilonggoknyer fatihah dlm timbunan bajulaa...sampai dah tak nampak mana baju mana fatihah...fatihah pun rilek jerrr....bunyi apa pun tak....bagusla fatihah, senang ibu nak soping...

kami tiga beradik....

fatihah lena diulit intan...

dah abis acara aku kakak aku plak sibuk nak cari kasut n baju dekat husband dia...aku dah letih..so aku duduk2 la dulu...sambil mata melilau gak, kot kot la ada samting yg leh aku beli lagi...lepas soping ni nak kena terjah PPOC plak...nak amik insan istimewa yg setiap taun balik beraya umah aku di Kuala Kedah....

ber ym secara webcam..

sajala aku nak ciwi sorang2 ni...smlm aku ber ym ngan minah ni .... poyo giler dia berada di luar kota..ngan anak truna dia...coti2 mesia...dlm bulan2 posa pun bercoti tuuu...hebat..hebat... Crazy nk kata mengong pun yer gak...tp knowing her mmg dia mengong pun..so layankan jerlaaa.....


shopping secara ad hoc di OUG part 1

smlm, tgh aku dok baeeekkknyer skypers n ber ym...kakak aku call, gitau dia jadi nak teman aku g OUG cari suar raya for ppg...aku dgn sepantas kilat zassss mandi dan bersiap...ttpi malangnyer fatihah tak sempat mandi...aku just tukar suar dia jer ...bb tak mandi pun takper...busuk2 masam2 pun org cium gaks...masa tu dah kul 1++pm...

ambik gambo bb fatihah bnyk2 sesiap..sok balik raya rambut dia tu akan digondolkan...

September 25, 2008

apakah saya??


saya adalah sebahagian dari fatihah...tapi, di bahagian manakah saya ini???

SmileyCentral.com

bila pas makan kita kena sendawa...

ayah bersungguh2 tepuk bakang bb fatihah nak kasi burrpp...bagus ayah...mithali sungguh haih..
SmileyCentral.com

bb fatihah needs attention...ibu hepi blogging n teneting...


video


aku tgh tenet...standard laaa kan di pagi hari yg nyaman ...berdua jer ngan fatihah...dia apa lagi boring ler aku tak kasi perhatian kat dia..dok membebel sensorang..bila aku gelak2 ngan skypers..dia pun tumpang gelak...eh eh..pahsan jer awak kan...las las dia lapo...aku usik2 dia dulu...baru kasi bebetoi...kesudahannyer....ketiduran sudah pas kena seround....lalok...

ketiduran dibuai angin sepoi2 bahser.....

power puff gals sungguh...

alkisah kat umah ni ada 2 ketul brick games...yer yer mmg dah outdated pung kasi anak2 main brick game...skang org dah tak main brick game...org main PS1,2,3 laaa...xbox laaa....PSP la...tapi oleh kerna rega game itu hanyala RM15 untuk 2 ketul (termasuk bateri) maka aku up jerlaaa....kenapa 2 ketul jer...bukan kah ppg bertiga??? kekdah masa beli game ni power puff yg paling kenit...mmg kenit lagi...nak pgg game tu pun tak reti gamaknyer....pehtu sekali games itu sudah ilang di pemandangan mata....nak dijadikan stori, di suatu pagi di hari ahad lepas...somi sudah wat housekeeping (rajin ooo somi aku)....daaaannn terjumpala 2 ketul games itu...harusla berebutkan...kkdg si kakak ngalah...kkdg plak si tgh ngalah...tapiii...hayat game yg satu itu tidak lama dgn si najihah...ke tong sampah jua....huhuhuhu...innalillah....

September 24, 2008

lagi gambo bb fatihah tido...


tau plak malu..semunyi muka..takmo kasi org tgk kan...asik tidooo jer....
anak dara sapa la nih...ishk ishk ishk...
p/s aku dlm dilema...huhuhu..urggghhhhh mencik!!!!
SmileyCentral.com

harap2 balik kg kali ni smooth dgn ada nyer natang ni...

sejak WGE kena cabul ... aku sudah tidak ada natang ni... memandangkan aku attached kat HCDC mmg tak lalu sbrg tol...aku pandang sepi jerla nak gantikan baru...so, dah nak balik kg ni kan..harusla up satu...kebetulan kak ros tipon gitau dia nak beli gak...aku pun online wit kedia RM130 dan hasilnyer....taaadaaaa...yeahooooo!!!

smartag RM100...kad touch n go (cuit dan lari) RM30, value RM20...kad rega RM10

on the way back....

masa otw balik smlm dari hq, telah terjadi satu kejadian klako gaklaaa...kami park kat metro parking blok c tu...so, masa nak balik ada la resit parking kat wiper....tah cemana aku kata kat kakak aku, jom belok kot blok A japs...mana la tau ada sesapa yg aku kenal selisih ker kan...leh gak peluk cium..muahs..muahss...sempena hari raya nih...terus kakak aku belok...sampai jer kat gate, kakak aku cam...eh, abis tu kita tak bayo ker parking ni?? aah laaaa...cemana ha?? tapi oleh kerna rasa tanggungjawab sbg seorg Islam di bulan2 suci Ramadhan ni, kami pun berpatah balik...ikut blok A dan kuar balik kot lobi C hanya semata2 nk bayo parking RM1.50 *agak2 kalau org lain dia patah balik tak haaa??* hehehehe....


masa balik jalan jem la plak...fatihah ketiduran dlm kelaparan...pasai dia eksen takmo susu botoi nak gak susu cap *******....

alang2 dah ada kat situ....

mokala kata dah ada kat hq tu...kalau boleh nak jer g visit sumer org yg mengenali diriku...tapi apakan daya...nak cecepat balik...almaklumlaaa...ari panas, so aku roger2 la dak ni plak...dia pun nak gak tgk fatihah secara live pasal masa g visit aku kat spital aritu dia tak sempat nak tgk bb...lagipun dia kat blok c jer...aku pun kat lobi blok c gak...sempat lagi selisih ngan mas...adoi, mmg rezeki la nak jumpa mas time tu...dah lama tak jumpa dia...tak sempat nak amik gambo pasai dia pun cam dah lambat jer...almaklumla dah kul 2++ kan mas...heheheh...maka terjadila adegan2 di dlm ini gambar....layaaannn....

aku kalau amik gambo mesti ceriaaa jerr....

September 23, 2008

dah sampai tempat di tuju....

akhirnyaaa...sampai jua, terus terjah kaunter kat blok D...panas terik seh....sian bb fatihah...dah masuk lam LINK tu..lega sikit..ekon sejuk...bessss....bermula la adegan salam menyalam..wit bertuko2 tangan yg paling aku terharu terhari... ppg n bb fatihah dpt wit raya!!! tq ros, akak tak sempat nak sediakan apa2 kat ninja boys awak..takper takper...panjang umo murah rezeki boleh jer nak kasi lagi kan....tq gak kat itu counter boy si adi...kerna kakak aku tu ad hoc mo tuko wit RM5 la plak...sib baik ada....tq yer ros..adi...


pssst..mudah2an pasni ko dpt plak bb gal ek... *pray..pray*

cerita emergency ver 2.0

sebenarnyer, kakak aku tu dah ckp ngan aku aritu..dia nak tuko wit raya...memandangkan aku kat umah jer..cemana aku nak tuko pun...cam takut gaklaaa...kot kot ler takleh p amik ker kan..so, aku tlah memaksarela ini budak supaya memberi aku tukaran wit singgit sebnyk RM200 jer pun...tapi aku janji khamis...sekali dah kakak aku cam free arini, aku roger2 la itu budak tanya ada tak stok...sekali ada daaaaa....aku pun apalaga...zassssss.....

seronok la dpt jalan...org bawakkan lak tu...

bb fatihah cam malas nak layan ibu dia...

sepanjang jalan ke hq BNM...smooth n clear

cerita emergency ver 1.0

tiba2 kak ros tipon....katanya dia cam sihat segar bugar jer... *mulala plan nak kemana2 la tu*...dia kata kalau aku ok suh siap skang..dia dtg amik..aku dgn baru pas mandi...fatihah pun dah siap mandi jugak...apa lagi..cargas laaaa....siap lebih kurang 10min pastu dia call kata soh turun skang..dia dah sampai...kami kemana???

zakat fitrah 2008 masihi bersamaan 1429 hijrah

aku tak pasan bila masa somi bayarkan zakat fitrah taun ni..sedaq2 dah ada sederet resit zakat fitrah atas lemari solek...kira2 aik..awat banyak sgt..hitung2..congak2 lam palaotak...laaaaa..betoi la, taun ni ahli korga menambah...jadinyer resit zakat fitrah pun menambahla ... 6 ahli korga = 6 kpg resit zakat fitrah...hehehehe...



1. MOHD. NAHAR DAHALAN
2. ZAMIHARTINI OSMAN BASHAH
3. SARAH NURFARAHIN MOHD. NAHAR
4. AALIYAH NURASHIKIN MOHD. NAHAR
5. NAJIHAH NUR'ALIMIN MOHD. NAHAR
6. FATIHAH NURAZUIN MOHD. NAHAR

Semoga aku, keluarga aku dan seluruh umat Islam di mana jua berada diberkati Allah swt...amin.

p/s: untuk rekod kadar zakat fitrah tahun ini ialah RM5.20 bersamaan 2.70kg beras bagi negeri Selangor....

September 21, 2008

OMG!!! My Anniversary....

OMG, aku lupaaaa....arini genap la 6 tahun usia perkahwinan aku ngan MOHD. NAHAR B. DAHALAN...cemana aku leh lupa nih.... ishk....tapi selalu kalau ingat pun, bukannyer ada apa2 special pun..biasa2 jer..semoga jodoh kami berkekalan hingga ke akhir hayat. Insya-Allah, amin...

p/s kedit to mya coz ingatkan...tq sis!!

fuh...lega rasanya...

ekceli kejadian berlaku las week...dok sesaja aku order mekdi...sebenarnyer bukan aku yg tipon ke nombor satu tiga ratus..satu tiga..satu tiga ratus tu....tapi aku mintak tlg member aku yg kat penang tipon kan..memandangkan nak jimat keditla katakan...aku skype ngan member aku kat penang tu, then kasi no hp aku..soh dia kol kan..aku nak set fillet o fish...15min pas tu..delivery pun sampai laa...tak penah2 yg anto tu dak pompuan..kali ni dak pompuan...mesra alam plak tu...sekali dia tego, banyaknyer old newspaper kat umah akak ni...tak nak jual ker??? aku kata kedia ikutkan akak, nak let go jer...susah2 sgt..at lis ruangan timbunan paper tu leh gak sedap mata memandang...tapi somi akak tu kata tunggu..tunggu..naper, adik nak ker??? uk pi..ak mai..las las dia setuju nak amik..tapi bukan skang laaa..dia tgh keje..esok2 dia tipon aku lain...dan pada hari kejadian dia pun mai la hangkut...legaaa...clear seround...dah seminggu ni...menimbun laaa balik..huhuhuhu....

sudut yg ala2 clear laa...sila abaikan gambar kuih2 raya tu....

September 19, 2008

gif..gif dari uncle Azhar...

tadi pepagi aku terjah HCDC...nak wat claim katanya..dah lama aku dok ajak somi pi...asik tertangguh jerr...at lis kalau aku claim..masuknyer bulan 10...selepas rayakan..wajibla banyak benda nak kena kaver plak...oh ya, arini aku dah gaji...dan bos beso telah luluskan untuk bagi sebulan bonus interim kat kami2 sumer..alhamdulillah...bukan aku jer dpt rezeki, fatihah pun dpt rezeki gak..syukur..syukur....


fatihah tidoooo jer keje...aku suka bagi pihak fatihah pasai dpt wit..

p/s: thank you Azhar!!! aku dok tggu uncle Gap nak kasi apa plak yer...wakakaka

tetamu di hari Khamis...

smlm tup tup aku dpt panggilan telefon dari dilla ... dia kata nak cari umah sewa area umah aku...sembang p sembang mai..aku tanya dia..ko nak dtg umah aku?? dia kata yer...laaa..kalu nak dtg..dtg la skang...leh sembang panjang2 lagi...



dia sampai dlm kul 3.30pm bersama putera keduanyer iman...very da good boy iman...walopon dia sorang2..behave sgt...las las amik keputusan nak berbuka kat umah aku jer...(walopon 2-2 tak posa) dan kami berjaya membolos ke PARAM berdekatan umah aku ni...banyak banget yg kami beli...tapi aku cam xcited plak p param kali ni...bukan pasai apa..mmg aku tak rajin n tak rasa nak pegi pasar ramadhan pun..since ada teman n aku pegi sorang tak bawa ATM...tu yg rasa free sikit kot....



dah sampai umah, sama2 sampai ngan ppg...somi amik kat umah bbsitter....apa lagi, suka la iman..ada geng nak bermain2...anak2 aku pun masyuuukkk jer ngan si iman...bes tgk diorng berkejaran ke sana sini...pukul 6.30pm pakat layan mr bean..termasuk ibu2...pas berbuka pakat dok meratah segala2 atas meja tu...sampai abis...mungkin pasai makan ramai2 kot kan...jadi berselera jer sumer....hehehehe...thanx beb pasai sudi mai jengok aku kat umah...lengkali dtg lagi..budak2 tu suka jer main ngan iman...aku rasa iman pun suka jer ngan diorg...ramai la katakan hehehehe....

September 18, 2008

di tag oleh Myasefia

Tag When I'm Bored
Untuk kesekian kalinyer di tag oleh mya...laaayannn...

The Who’s
Who Was The Last Person You Talked To? Husband
Who Was Your Last Kiss? Fatihah
Who Knows The Most About You? Myself/Family
Who Can Make You Laugh No Matter What? My kids
Who Can You Always Count On? No one... sometimes my sister n my hubby
Who Has Your Heart? Family
Who Is or Was Your Favorite Teacher In School? Puan Laily
Who Is Your Best Friend(s)? Skypers, Fifie
Who Loves You? Family, Friends

The What’s
What Is Your Favorite Song At The Moment? Sesuci Lebaran (Datuk CT)
What Are You Looking Forward To? New Gadget
What Is Your Favorite Color? Purple n Pink *da rite combination*
What Website Do You Visit Most? My Blog/Facebook
What Is Your Favorite Smell? Burberry Touch
What Is Your Favorite Movie? Fun with Dick n Jane
What Makes You Mad? Depends on the situation..
What Curse Word Do You Use Alot? *silent*
What Kind Of Phone Do You Have? Nokia N81 8GB
What Was The Last Song You Listened To? Aku Lebih Tahu (MILA)

The When’s
When Was The Last Time You Went To The Mall? Yesterday - Sogo
When Did You Talk To Your Crush Last? Can't remember
When Do or Did You Graduate? 2001
When Is The Next Time You’ll Do Something Fun? Hari Raya
When Was The Last Time You Ate or Drank Something? During sahur this morning
When Is Your Birthday? 13 June 1978
When Was The Last Time You Went To The Movies? July 2008
When Is Your Parents Birthday? Ayah (11 Feb 1944), Mak (1 March 1949).
When Were You In The Car Last? This morning
When Will You Be 21? I'm 30 oledi
When Will You Be Taking Your Next Vacation? Don't have any plan yet

The Where’s
Where Do You Live? Senja Court, Petaling Jaya
Where Is The Best Place To Be? Home
Where Was Your Last Vacation? Langkawi
Where Were You Born? Alor Setar, Kedah
Where Is Your Best Friend? All over Malaysia one in Jeddah
Where Was The Last Place Your Were Besides Your Own House? Office
Where Do You Think You’ll Be In 10 Years? Still in Malaysia
Where Is Your Cell Phone? In front of me
Where Are Your Parents? Kuala Kedah, Kedah
Where Was Your Display Picture Taken? office HCDC

pehh...selesai jugak akhirnyer tag ni...hazab gak nak setelkan pun...ok di sini aku listkan org2 yg aku nak dia wat tag ni...

DJ Epoi
My beloved kak kimi
Nuwal
Kak Zaid
Derna
Azreen
Naja

ber'sogo' an di malam hari..

malam rabu lepas...test market ajak somi p sogo..nak redeem voucher n nak cari lagi bebaju raya kat budak2 tuu...so okla, dia setuju...kul 8pm gerak...aku just bawak si sulung n si tengah jer...lagi 2 achik jaga jap...

si sulung n si tengah..dan gegambar sepanjang jalan kenangan ke sogo...

sampai sogo dlm kul 8.15pm...round kejap jer lam sejam dpt la grab t-shirt for both of them n sandals wat pakai raya...mmg takmo beli kasut pun...pasai leceh...n mahal dari sandal..lagipun nak pakai kejap jer...baju raya diorg dah ada, taun ni diorg berkebaya di hari raya..hasil kerjatangan attok salmah la..sapa lagi...tapi saja laaa..nak topap sikit lagi...memandangkan tgh sale kan..lagipun aku dpt voucher tu...bli jerla...somi dpt gak satu habuan dia..aku jer tak dpt apa2...masa terhad sgt...nantila, aku pegi lagi...tak kemana sogo tu der...

hasil dari sogo....

lagi gambar yg tidak bersempena ngan tajuk entry....

September 17, 2008

kisah si tengah plak...

smlm pas berbuka...sibuk la nak mengemas plak...since si sulung n si tengah dah biasa makan sendiri..dok sesama kat meja...dpt sorang sepinggan nasi..pehtu ok jerrr diorg suap masuk mulut..takder la kecah2 ke hapa...aku pun dah yakin diorang leh makan sendiri...

so okla...dah abis makan, si tengah duduk kat kusi belah dalam...dah abis makan dia nak g dapow la anto pinggan n basuh tangan...ayah dia sudah menghalang perjalanannya..time ni aku tgh dok menghabiskan sisa2 nasi lam pinggan...aku dgr la gak...dia dok ckp samting kat ayah dia..aku tgk ayah dia wat tak tau jer....aku pun teruskan la pemakanan aku..sekali achik tgk muka aku...rupanyer kawan dok mintak excuse kat ayah dia sebut 'eskemi'....bila tanya, mana dia blajar?? dia kata sarah aka si sulung ajar...bukan 'eskemi' la dik, 'excuse me'... *sengih jer*....
p/s lagi satu dia suka sebut...watcha do it?? *suppose.. watcha doing..*

September 16, 2008

memperkenalkan....

kepada sesiapa yg kenal kakak aku aka zamie/kak zamie yg ujung kiri kanan tu anak dia...yg 3 kat tgh tu power puff gals aku...menggewdiks lam avanza kak zamie...

video

sambungan....


video

laaayannn....

September 15, 2008

cerita kasut raya...

aku hangen....panaih...sentap pun yer gak...smlm, somi wak balik sepasang kasut....katanyer untuk aku...wat pakai raya...waaaa...berbonga2 ati ibu ini...dgn penuh keterujaan aku pun menatap la sepasang kasut itu....huhuhuhu


inilah rupa paras sepasang kasut itu...takkan la kasut cenggini nak bawak buat raya kot...dia yg menat kekonon nak kasi aku ...tak abis2 meyakinkan aku bahwa itu kasut 'ROCKPORT'...so what, ada aku peduli kasut tu tajuk apa...yg penting dia kata...kita berkongsi saiz yg sama ngan kasut tu saiz 4 stgh...yerla..yerla..pasni wajib la aku arrange aktiviti panjat gunung ker, redah utan ker nak implementkan kasut ni...uhuk...

cerita wiken...

wiken lepas kakak aku n family berbuka kat umah aku...dia tapaukan makanan then mai berbuka kat sini...ada ayam golek lima bintang, pantai dalam...ada nasi briyani...pehtu mendalah apa tah yg lam daun pehtu cucuk2 kat ujung tu...air soya cincau dsb....malas la dah nak taip...tempek gambaq jerlaa...

aku rasa paling sedap kicap tu kot...sbb, kalau takdak dia..makan tak kenyang...

gegambaq yg tidak bersempena dgn tajuk....layankan jer...

September 14, 2008

September 12, 2008

si sulung doin' xtvt bebas..

smlm aku dpt parcel...bercopkan balai polis seberang perai...saspens tak, tapi aku dah tau dah sapa kirim...stuff for sarah dari auntie mieza...thank you yer mie...sarah suka sangat...

jangan kata kakak jer suka...ahli majlis lain pun suka gak...suka sibuk...first few papers she's doing well...peh peh tu dah tah apa2 tah...belasah jerla kakak..janji ko hepi...

lagi aksi2 tido fatihah: ver 2.2



September 11, 2008

pagi yg HAZAB!!!

arini, aku kena terjah klinik kesihatan taman dato' harun nak wat cek up baby..apa lagi seperti yg sudah2 mmg kena terjah awal pun kalau nak dtg klinik ni...tapi this is my first time visit new clinic located at taman dato' harun tuuu..so i have no idea how the procedure...

so, lepas somi hantar sumer kakaks ke destinasi memasing, somi n I pun teruskanla niat soci morni nak wat cek up kat fatihah plak...bukan taknak g panel, tapi aku lebih yakin akan gomen nyer cek up for new born baby... pas 3-4 bulan baru aku proceed ke panel...tapi tula, hazab siooott...

aku sampai around 8am, amik nombor..sekali 3 nombor aku dpt 2065, 2070 n 2071...aku pun tak brp pasti kenapa kena dpt sampai 3 nombor....satu jer takleh ker...mulala sesi menunggu...patutla penuh sign bod 'diharap bersabar menunggu giliran anda' lam kinik tu...

first sekali misi cek fatihah...so oklaa...pehtu aku pun kena gak..post natal cek up (luckily kali ni aku czor, so takyah la leceh2 nak cek yg 'bawah' tu..just cek perut jer)...then kena amik urin gak...pehtu tunggu lagi...result urin..dahtu pegi balik kat bahagian baby yg memula aku sampai tu...tunggu lagi...ishk ishk ishk..mmg hazab...*dan aku tetiba berasa bertuah mempunyai somi yg semakin hari semakin faham* heheheheh... laaaaasss sekali tunggu masuk la jumpa doctor...memula sekali cek aku..pehtu cek baby plak...sib baik fatihah pun good gal...waiting ngan ayah dia....alhamdulillah sumer normal jer...daaannn korang tau pukul brp sesi cek mengecek ni abis?? pukul 12noon sharp..on da dot...gilossstt...hanya, niat aku nak amik kad pink tu jerk...so, aku ckp ngan somi...pasni kita terjah kinik panel jer kalau nak cucuk baby...sekian...

kad pink baby, krim n 2 nombor itteww...

September 09, 2008

lagi kisah si sulung dan pelatnyer..

kejadian berlaku semasa dok tgk tv...ada kartun belalang masa tu...si sulung asik tanya tu binatang apa...

ibu : itu belalang...
sarah : bedalang...
ibu : bukan bedalang...be..la..lang..
sarah : be..da..lang..
ibu : ceni kakak...laaa..lang
sarah : laa..lang..
ibu : haa...be..la..lang
sarah : be..da..lang..
ibu : ishk...bukan, be..la..lang..belalang...
sarah : *agaknyer dia dah boring kot..asik salah jer* yerla..sarah tau laaa...
ibu : *terus terdiam mendgr jawapan si sulung...*

ATM bersiap sedia nak bertempur...


bb jihah memula majuks...lari sembunyi bawah kusi..sekali kakak2 dia sudah kasi xtvt baru menerai kekasut ayah depa..suka jer dia...bersedia atau tidak...seeeraaanggg....!!!

September 08, 2008

apa yg kak lang tak puas ati ni...??


motivasi bersama Dato' Dr. Fadzilah Kamsah

smlm petang, tgh2 dok tunggu nak tgk citer indon Hikmah 2 (walopon aku dah tgk siri tu a few yrs back, tapi aku pulun gak tgk lagi)...jengoi la muka DFK di kaca tv..ekceli hari sblm tu dah tayang dah tajuk tu..oleh kerna aku terpanggil ngan poin2 yg dia bagi tu..aku pun nak kongsi2 la kat sini..poin2 yg aku ingatla...dan tiba2 aku rasa bertuah dan bersyukur sgt mempunyai sebilangan anak di usia begini...hehehehe..sejuk perut ibu ngandung...

tajuk motivasi dia 'bahagia dan redha menjadi ibubapa'...antara poin yg dia sebut yg aku sempat ingat ialah...kita sbg ibu bapa kena seimbang dan siuman dlm mendidik anak2..bla..bla..alamak ilang ingatan la kejap..tp quote ni yg paling aku suker...dan aku ingat...kata2 penutup dia la...

  1. sentiasa bersyukur kerana dikurniakan anak, dan Allah akan tambahkan lagi anak,
  2. sentiasa bersyukur bila di berikan rezeki, dan Allah akan tambahkan lagi rezeki,
  3. sentiasa bersyukur mempunyai pasangan dan ...bukan akan tambahkan lagi pasangan, tetapi Allah akan tambahkan kebahagiaan...insya-Allah...

wallahualam...

lagi teknik tido yg berkesan: ver 2.1

gambar atas tu gambar najihah...cam sama jer teknik adik badik tido...




September 05, 2008

bb tihah sudah ada seketoi ini....

berbalik kepada apa yg aku soping smlm....takder mender pun, hanya la seketoi buggy untuk kemudahan fatihah kemudian hari...kriteria yg aku nak masa nk beli first sekali ia mestila buggy, yg boleh di tidurkan dan boleh dilipat menjadi sebatang jer, cam payung (so, tak makan tempat laa)...dan price plak tak cecah seratus...yer, buggy tu memenuhi sumer kriteria yg aku nak...alhamdulillah (pasni panjang lagila kaki ibu ko nak)...

rupa paras buggy itu...


fatihah sudah rasmi buggy itu... *baju fatihah tajaan aunty fifie*

gif gif dari F..

heart my community