Followers

August 31, 2008

si tengah didenda!!!

pepagi lagi si tgh dah wat hal...dia bagi tumpah secawan milo atas meja...naik meroyan aku...ayah dia pun per lagi..hangin gakla..pasai ayah dia yg kena kemas balik tumpahan itu...las las ayah dia soh dia dok kat sudut depan tv tu..pehtu kena denda junjung bantal peluk...muehehhehe... kesian si tengah....

tuu..nampak dak???

muka si tengah sememeh jerr...

August 30, 2008

teknik tidur yg berkesan - ver 2.0

bb fatihah kalau bab tido mmg A1...dia sker jer kalau tido sampai melentik2 ..melentok2 badan dia...kelakar pun ada....riso pun yer gak...tapi bb lagi kan...badan still lembut...asalkan dia yg buat sendiri...mesti dia tau teknik2 tu untuk keselesaan dirinyer sendiwi...

*baju ditaja oleh puan noorzaidah n family..*

August 28, 2008

jom pos gegambo sendiri...

sempena takdak idea ni kan...aku boh jerla gegambo aku ngan si kenit...dah takdak arah sgt...per salahnyer yer dok...ari2 aku ngan dia jela wikdays...kalau wiken tu standard la dok menjerit kat sekalian ATM...sumer ada kat umah....


mcm muka sapa ek fatihah????

August 26, 2008

kali ni, bebetul punyer 4 beradik...

urgh...dah ketandusan idea nak updet....yerla, kalau asik dok umah jer...apa jer aku nak citer pun, melainkan pasai anak2 jerla....smlm snap gegambo diorg menggediks ngadap si kenit...laaayaannkan jer...


memula aku amik gambo bertiga tu, si tgh takmo join, sentap apa tah..sekali nengok kak long n kak lang bergambo sekali mai join kernyih sampai ke tinger...apo daaa...

August 22, 2008

baby FATIHAH


Fake Magazine CoversVote for this MagazineEmail this to peopleNovelty Gift

4 beradik...

yer mesti ada yg kompius....aku mmg ada 4 org anak...tapiiiii...as long as u love me...as long as ppl know...aku ada 4 gals...ni mai mana plak anak toyoll sorang terselit di celah2 pp gals tuuu....ermrmrmr...hehehe tu anak kakak aku yg second...kakak aku ada 3 anak..3-3 lelaki...cam aku plak...4 anak..4-4 pompuan...cam kakak sulung aku plak, 2 anak...2-2 pompuan...gasak laaa...janji hepi sihat segar bugar...alhamdulillah...amin....

achu tie!!! fatihah dah pakai baju baru.....

tetiba semalam rasa nak pakaikan bb fatihah ngan bebaju yg dia dpt...belek2 sumer kotak2 baju...rasa2 baju yg achu tie kasi cam dah leh pakai jerr....bukak2...yesss...betoi...boleh...ciwi...ciwi...



August 18, 2008

di hari wiken....aku ada bbsitter...hehehhe

wiken jer...adik aku coti...so wajibla aku mendera dia...taklaaa...sajala aku mempergunakan dia..since dia pun cam sgt suka ngan bb kan...dia mandikan, siapkan bb FATIHAH bukan setakat dia jer...malah ATM aku yg lain pun turut serta...sukur..sukur ringan beban aku...heheheh...ala time skang laaa..sok sok aku dah kuat sikit...mestila dia pun wat dunno kan...anak sapa??? anak aku...so pepandai lerrr.....

achik ngan jittew dan bersemangat waja menyiapkan bb FATIHAH....

kakaks pun sibuk gak menggediks bergambo...

wajah2...

August 17, 2008

jom membikin dadih secara instant...

u hv to believe this....walopon aku lam pantang...bersendirian...tapi aku ngan gagah dan jitu membikin dadih secara pukal...ini adalah percubaan kedua aku....dgn kasih sayang aku bikin itu dadih untuk family, my gals, somi n adik....diorg, nak kata suka tu taklaaa..tapi benda dah ada depan mata kan...up jerla....bukan susah nak bikin ini dadih...hasil pengenalan dari my beloved fren...FIFIE... *fifie lagi* ...hehehe...nak wat cemana dah ditakdirkan berfren2 ngan dia...hahahaha...apa apa ajerr....bbhn spt di dlm ini gambo....


dah abis bancuh, masukkan lam bekas kenit2 tuuuuu...pehtu susun lam esbok *fridge* ....dia nyer method terang2 ditulis kat paket dadih serbuk tu...dun worry...bagi sesapa yg mempunyai bilangan anak yg ramai seperti diriku ini..mmg sesuai banget...kerana kos pembuatannyer sgtla morah....berbanding kalau nak bli kat luar.....errrmmm...

selamat mencoba kepada sesapa jer yg nak mencoba.... *naja, dah jumpa lum dadih serbuk ni??*

August 16, 2008

lawatan wakil dari skypers....

arini aku dpt gamat dari house of healin...hasil pembelian dari FIFIE...dia ngan memer terjah tghari tadi...bukan setakat gamat jer....dia gak bawak 2 set dadih serbuk untuk dimasak for my gals n somi...tq bebbb...jasamu kan ku kenang selalu....

pehtu belah petang plak, naja n zikri dtg jenguk....bawak gif..gif dari ahli skypers...kalau dah dtg tu wajibla posing2 sikit...modal untuk diblog2kan...hehehehe...naja ada tapaukan aku sikit sambal petai n ikan bilis...dan 2 biji buah naga...tq beb...lebiu n skypers forever n ever..mmmuahhsss !!!! hehehehe



*naja, hang musti nak gambaq ni kan..cantik aar gambaq nieh...amik lerrr....hehehehe

August 15, 2008

pusat bb t-hah dah luruh...

lupa nak updet, smlm ari ke-11 pusat bb t-hah luruh...so aku dah lega sikit dah...nak mandikan pun dah senang...syukur alhamdulillah...betul ker org tua2 selalu kata, pusat tu hanya akan luruh pada hari ganjil jer....so far, mmg anak2 aku yg 4 tu sumer pusat jatuh hari ganjil...berkebetulan kot ek....cam tak saintifik la plak ari ganjil jer dia nak jatuh...errrrmmmmm *urut2 dagu*

August 14, 2008

bila petang menjelang.....

ni nak citer....bila petang menjelang jerr....somi pun pulang...bawak la balik atm aku...dannnn..bb t-hah kena sediakan fizikal mental yg cukup mantap bagi berhadapan ngan bala tentera itu...hehehe..sapa lagi kalau bukan kakak2 nyerr.....yerla...seharian tak jumpa kan....time balik petang tu laaa...sumer pakat nak lepas pasaan...termasuk laaaa achik....ishk ishk ishk... rimas..rimas...


terjah....bersedia atau tidak...bolos saja bb itu!!!!

gambo selingan....

AWARD!!!! lagi....

hehehe..kali ni aku dpt award dari blogger tegar ni.....rasa cam bes plak....dan dan terasa artis...wakakakak...apa2 jer...nyway tq yer...ingat gak ko kat akak ko nih...walopon dok merempat jer kat umah....errmmm arini genap 11 hari urrrghhh....lambat lagi nak leh kuar soping2...huwaaaaa!!!!!

award ni aku nak kasi specially to my bro DJ EPOI n his trainee pak aji....semoga success lam apa jua yg diceburi yer.....pehtu kat kkwn yg jengok blog aku...kalau rasa nak...amik lerrr....success..successs!!!!

August 13, 2008

mari belajar tidur yg berkesan....



bess kan tgk bb FATIHAH tido.....

where's the baby???? here it is...!!!

video

mari men'ciwi'kan diri dgn bb baru....


masa ni MIL aku yg jaga...kakaks sumer nak dokong bb...jenoh tepislaaa....

August 11, 2008

atok balik...sob..sob..

baru pas balik anto parents naik bas...diorg dah bertolak balik loq staq setelah bermalam kat umah aku ni...sampai ahad pagi2 pehtu arini kul 5.30pm nek bas dah...140808 ni nak bertolak p sarawak plak...jalan sungguh haih depa...takpalaaa...aku pun dah ok...bb pun alhamdulillah...

FATIHAH dan attok salmah sblm bertolak....

oleh kerna esok aku ada follow up cek up kat tawakal...makanyer aku kena la amik GL lain plak nak bawak..so, tadi otw nak p jalan duta..singgah HCDC sat...amik GL...sekali Kak Z sudah kasi gif..gif lagi...dari dia n family zarif, zafirah n zafri...tq kak Z...!!! pehtu sempat la diorg mai kasi FATIHAH secium dua Kak Z, yan n Kak Tie....hehehe...tqtq...bukan sesaja nak jalan laaaa...esok nak jalan lagi..nak p spital...hehhehe..alasan...(boring ooooo)!!!

gif..gif dari kak Zaidah n family...tq!!!

gambar terbaru NAJIHAH..

mcm dah lama ibu tak pose gambaq jihah kan...asik asik FATIHAH jerrr...mana aci ceni...ok ok ibu pose laaa....

August 09, 2008

lawatan..lawatan lagi

smlm MIL, SIL n her hubby singgah...tinggalkan MIL kat sini...pehtu SIL n hubby ada bawakkan samting for FATIHAH...thank you achues....


pehtu tadi FIFIE n twins visit FATIHAH gak...ada gak gif..gif yg FATIHAH dpt...murah rezeki FATIHAH...alhamdulillah...thank you bebb...semoga bergumbira malam ni dinner di ONE world otel...

yeyyyy!!! dpt award...


yeahoo aku dpt award...tq na tingat jugak ko nak kasi aku...almaklumla bak kata ko aku ni kan blogger tegar...cheaahhhh...tak larat....kreatip ke pun...apa jer laa...asalkan ada gak org tingat nak kasi aku kan...nyway tq..tq...
nak kasi kat diorg ni plak laaa...
diorg2 ni lagi laaaa....tegar dari aku..dah readers pun ramey....aku ni di kalangan kkwan sekitaran jerrrlaa....takperla...nak esep..esep...ai kasi ngan ikhlas, luhur lagi berboody...heheheh
pastuh org yg dah dpt award ni pulak kena:-
a) the winner may put the logo on his/her blog
b) put a link to the person you got the award from
c) nominate 5 blogs
d) put links to the blogs
e) leave a message for your nominees
THANK you.....

August 08, 2008

lawatan ahli majlis dari HCDC...070808



smlm segerombolan ahli majlis dari HCDC dtg jengok FATIHAH...murah rezeki anak, ibu n family...thank you guys!!!!

ahli2 majlis terdiri : kak jue, kak arni, kevin, azhar, shah n lia

koleksi gambar FATIHAH

masih di Tawakal Specialist Hospital...
nursery hospital....
akhirnya di rumah, set tilam bantal, simut hasil kerjatangan attok salmah....

August 07, 2008

semasa di wad 114-3 Tawakal Hospital

sesudah di sorong ke wad...aku pun terkulat2 laaaa sorang2 kat katil...somi mana pegi ntah...henpon dah la ada ngan dia....las las aku mintak pinjam henpon amoi depan katil aku tu kejap..msg somi soh mai laaa kat wad..hehehe...tq yer moi...
dah dia mai tu...lepak2...sesambil dok anto sms kat sumer laaa...memula sekali family aku la...mak, kakak, adik2, anak2.....mai penuh katil....pehtu dah keadaan tak terkawal...depa pun balik la pas tgk bb....then geng2 mertua plak mai...MIL, BIL, SIL biras n bb sorang....pehtu depa pun balik....nak dekat maghrib dgr plak suara2 yg biasa ku dgr....Lia, Faizi n family harris n ellisya...tq beb mai tgk aku....tak dan nak amik gambo..pasai masa ni mmg tak larat sgt...aku punya la berckp pas kuar OT 2 kali muntah...tapi aku kan kuat..hehehe....
dah abis tuu....redaaaa kejap....then si mya plak dtg...dia lepak lama gaklaaa....okla teman aku pasai somi dah balik masa nih....dekat kul 10pm dia pun beransur.....

esoknyer lunch hour geng2 JPS plak mai...kak fidah, kak zai n kak chah....tak sangka laaa depa nak mai tgk aku...terharu terhari aku tau...bawak beskut punya la banyak..dpt ang pau lagi...sob..sob..tq kakak2 ku....aku appreciate sgt....peh p tgk bb kat nursery, ayu member seperpolian n seperUPM plak jengoi ngan hubby....ayu ni reporter kat metro ahad tau...jgn memain...ai ada member wartawan hiburan uuu...hahahaha...gambo ayu pun aku takdan nak amik...dok sembang xcited tgk bb kat nursery...hubby dia shahril sporting gila....(tup tup pas tu dia cek dia plak preggy...tahniah ayu)...hehehhe tula hasil p tgk bb kat nursery la tuuuu...takder maknanyer...dpt lagi gif gif n ang pau...tq ayu!!!

gynae n baby


pose sikit la gambo gynae n bb...sejak jadi 'blogger tegar' ni bak kata deqna...chhheeehhh....tak memalu jer nak snap2 gambo org...ni gambo gynae ni pun aku upon request nak amik..terkulat2 dia...'per hal laaa minah ni tetiba nak amik gambo aku'....

Pengalaman bersalin 4th Edition - Part 2

dan...aku pun masuk la labour room...dah bawak segala beg baju bagai..dah dpt wad pun...mak aku ada sekali...pong pang pong pang...landing la atas katil...wat ctg...nak tgk ada kontreksyen tak..nurses dah wat VE ada la opening 3-4cm..tapi kontreksyen tak brp regular...boleh malam tu aku tido ngan nyenyak sekali selepas tgk citer JANGLUPLIR kat astro ria...org kalau ada kontreksyen tu...nak lelap pun susah..aku enjoy jer tido...



so bersambung la di pagi 030808 masih di labour room...tepat jam 9am, gynae aku pun dtgla cek...godek p godek mai..dia kata tak brp ada progress laa...nanti dia mai tgk lain...peh pehtu dlm kul 12noon centu dia mai cek lagi..ada la nak masuk 6cm...dia pecahkan water bag...aku dah tak sabo dah nih...somi ada jer di sisi...kkdg dia ilang gaklaa...aku enjoy jer pasai lam labor room tu ada tv..astro hbo segala ada...las las dlm kul 2.45pm...doc mai cek lagi..dia kata paler bb tak engage...dia cuba betulkan..tak leh gak...dia riso...lam otak aku ni dok pk..kalau dia sebut jer nak czor..aku nak..aku nak..walopon berdebo..aku dah penat la weih....daannnn dia sebut jer czor...dia kasi surat aggreement bagai..aku tanpa pk panjang sign jer...somi terkebil2 tgk peel aku...lam ati aku pun cam pelik gak..betoi ker apa yg aku wat nih....


so, disorong la aku masuk lam OT...somi ikut takat pintu masuk OT jer...pehtu masuk lam one of da operation room....time nk suntik epidural tu..cam saspens gaklaa..badan kena lentur jadi cam udang tu...toooottt dicocoknyer bakang aku...tapi aku masih menten..dah redha kan..kena la pasrah...dah tgn kiri kanan letak atas pot...dah ready...gynae pun dah pgg perut aku...(aku rasa laa..pasai masa tu dah takder rasa dah..bius half badan)....aku tgk jam tpt 3pm...daaannnn 3.05pm choih...bb pun kuar... dah diorg cuci dia segala..diaorg kasi la aku cium amik bau aku...ishk kagum sungguh aku....dgn tak rasa apa...tetiba jer bb leh kuar..ishk ishk ishk....pehtu adegan jait menjait..gynae dok gitau la kat aku..skang nak jait apa..nak jait apa..sampai la ke tahap nak jait lasss kulit laa...aku pun yer yer..jait laaaa......dah setel sumer....asisten2 dia angkat la aku..terus tolak masuk wad........

August 06, 2008

iklan japss...di tag oleh ryn, walopon tak...

Google Tag FTW: Go to Google and search the phrase. Please include the double quotation marks “…” Tag friends. Please use your REAL 1st name. Use the first thing that comes up that makes sense.

Q: Type in “[your name] needs” in the Google search: “Zamie needs”

A: “Zamie needs a play date"Hurm….nak play date cemana pong..tgh pantang neih…
Q: Type in “[your name] looks like” in Google search: “Zamie looks like”

A: “Zamie looks like they are doing well"

Well gaklaaa…

walopon dlm kengiluan dan kesakitan…
Q: Type in “[your name] says” in Google search: “Zamie says”

A: “Zamie says:. i dnt have tym 2 b booting, i dnt drink or smoke so its hard 4 me 2 b around such pple unles its pple i love then i cn tolerate their presence”.

Aiyark…ni bahser sms Negara mana neih???
Q: Type in “[your name] wants” in Google search: “Zamie wants”

A: “Zamie wants this on the front page”

nak letak bender pon kat front page? Kat blog kot ek…
Q: Type in “[your name] does” in Google search: “Zamie does”

A: “Zamie does not have a Contact at this time”

Uiks sama la plak ngan dak ryn…
Q: Type in “[your name] hates” in Google search: “Zamie hates”

A: “Zamie hates me cause you’re an asshole”

wowowowowo…menakutkann…..

wajah2 si kecil yg baru muncul!!!

selamat datang sayang dlm family EN MOHD NAHAR dan PN ZAMIHARTINI...bergandingan dengan ur sistas SARAH NURFARAHIN, AALIYAH NURASHIKIN dan NAJIHAH NUR'ALIMIN, semoga engkau menjadi anak yg baik, berbudi pekerti tinggi patuh pada agama/ibubapa dsb...insya-Allah...aminnnn....
sblm aku sambung my experience tu...nah aku letak sikit gegambo sikenit aku nih...happy viewing

nama2 yg aku rasa nak letak kat dia...FATIHAH (nama ni dh diluluskan oleh lever brothers, ayah dia laaa) kira FATIHAH dah kompom laaa pehtu nama blakang aku nak letak NURAZUIN @ NURAZUWEIN @ NURAZUREEN @ NURAZWIN @ NUREZURIN??? any suggestion???
sedikit info dilahirkan secara c-zor, tepat 3:05pm pada 030808 di TAWAKAL hospital jalan pahang, berat : 3.22kg, panjang 50cm gynae yg sambung DR SITI ZALEHA dan paeditrician dia plak DR KISHORE... so far baby sihat alhamdulillah.....terima kasih pada sumer yg melawat/sms/bertanya khabar dsb.....

August 05, 2008

Pengalaman bersalin 4th Edition - Part 1

errmmm...jap tuan rumah nak cuci2 sikit habuk kat blog nih...kemas2 apa2 patut..2-3 hari tak jengah bersepah...tapi takleh wat keje berat2 laa..tuan rumah skang tgh berpantang...anak ke-4..

my 4th edition was born on 3rd of August 2008 (sama besday ngan ayah dia la plak)...teknik pengeluaran 4th edition aku ni adalah dgn teknik membelah perut..huhuhu..sumer cam pelik naper c-zor??? ok moh aku citer moh....

ceni kekdahnyer...memula kan friday tu aku g spital wat ctg...ada kontreksyen..ada opening...so doc suh balik dulu nex day tu mai plak..wat ctg lagi...dah takder kontreksyen...aku pun pulang laaa..petangnyer, g umah sil aku kat sucasa ampang..bawak mak aku..MIL aku pun ada situ...sekali rasa berat sgt perut aku...aku pun dah mmg ready nak terjah TAWAKAL bebila masa...so jalan turun naik tangga bagai...punyala nak menten the kontreksyen...so dlm kul 8++ mlm sampai la kat tawakal terus terjah admission kaunter...register...tapi lam palaotak aku cam moskel gaklaaa..betoi ka apa yg aku wat nih....urrrghhhhhh

August 01, 2008

OS 1cm

ngerinyerrr....bilik yg bertajuk labour room itu...

baru jerrr balik dari follow up check up...doc siap wat VE dah ada opening 1cm...then, g wat CTG plak...woh ada contraction...ermermerm...yg pelik..doc soh balik..sok pepagi jengah lain tawakal tu...ok jerlaa..bermakna malam ni kalau aku still tak deliver...tak tidow lagi laaaaa semalaman...smlm aku takleh tidow sampai la ke pukul 6am..elok nak lelap...jam henpon dah bunyik menandakan 6.15am aku kena bangun...hukhukhuk...takpa..takpa...bukan nak masuk opis pung..cuma nak kena bz bz ngan anak2 jerlaaa...

muka cuak...tgh wat ctg walopon dah 4th edisyen...saspens ok!!

sempat lagi tadi masa tgh wat ctg..call shah wat video call..sumer kat opis cam saspen jerrr...padahal aku dok gitau yg aku just nak cek ada kontreksyen ke tak..blum nak banak lagiii...apo daaa.....

heart my community